xcounter
#

Нова далекобійна САУ має свою "хворобу", і у США хочуть знайти рішення, щоб ефективно "вилікувати" її

33897
Нова далекобійна САУ має свою "хворобу", і у США хочуть знайти рішення, щоб ефективно "вилікувати" її

У США продовжують роботи у рамках програми ERCA, щоб мати в активі потужну далекобійну САУ

Армія США наразі проводить масштабні експлуатаційні випробування своєї артилерійської установки підвищеної дальності ERCA (Extended Range Cannon Artillery). Про це розповідають у виданні Defense News.

Мета цих випробувань – зрозуміти, як довго буде "жити" подовжена гармата з довжиною ствола у 58 калібрів.

Читайте також: Одкровення про Бундесвер: 30% працюючих PzH 2000, запаси на три дні та чому Берлін заблокував Marder для ЗСУ
САУ ERCA
Так, річ у тім, що спостереження за ранніми випробуваннями продемонстрували таке – ствол цієї САУ демонструє "надмірний знос після відносно невеликої кількості пострілів".

Тому наразі служба займається, зокрема, коригуванням ствола гармати, пороху та конструкції артилерійських снарядів, щоб вилікувати "хворобу" своєї новітньої гармати, яка вже продемонструвала свої можливості зі знищення цілей на відстані понад 70 км.

Насправді, завчасно вирішити таку проблему – доволі слушне рішення, бо вже маємо наочний приклад, що, наприклад, німецькі САУ PzH 2000, якими ЗСУ активно б’ють російське військо, яка виявилася просто неготовою до інтенсивних боїв.

Щодо ERCA нагадаємо таке – ця програма передбачає розробку САУ з покращеною дальністю та швидкострільністю у порівнянні з "базовою" M109A7. Збільшення дальності та точності здійснюється завдяки довшого ствола, а також використання реактивного артилерійського снаряда XM1113.

Наразі у США будується 20 прототипів системи ERCA – два для випробувань, а ще 18 до кінця 2023 року мають посилити американське військо.

Читайте також: Неймовірне з сюрпризами: нова далекобійна гармата армії США таки влучила у ціль на відстані у 70 км