xcounter
#

Найбільша кораблебудівна компанія США готується серійно виробляти кораблі-безпілотники

4386
Американський флот уже провів перші навчання із залученням надводних дронів
Американський флот уже провів перші навчання із залученням надводних дронів

Керівництво військово-морських сил США просило більше півмільярда на продовження програми розробки кораблів-безпілотників, поки отримало лише половину

Huntington Ingalls Industries (HII) – це найбільша кораблебудівна компанія США, на стапелях якої були збудовані практично усі наявні авіаносці та універсальні десантні кораблі американських ВМС.

Але HII вирішило "диверсифікувати" свій бізнес, зокрема – облаштувати необхідні потужності для серійного виробництва безпілотних бойових кораблів в інтересах військово-морських сил США, пише портал Defence News.

Читайте також: Бойові стрільби флоту США: безпілотні платформи допоможуть вразити ціль за межами прямої видимості
Кораблебудівні потужності корпорації Huntington Ingalls Industries, фото ілюстративне

Зокрема, для організації виробника надводних дронів HII уже викупила дослідницьку компанію Hydroid, утворила стратегічний альянс із Kongsberg Maritime та придбала частину акцій дослідницької компанії Sea Machines Robotics.

Безпілотний бойовий корабель американських ВМС Sea Hunter (SH1) біля добудовної стінки

Також Huntington Ingalls Industries у січні цього року завершила перший етап будівництва свого Центру досконалості безпілотних систем, у цехах якого відбуватиметься виробництво корпусних конструкцій для безпілотної субмарини Orca, котру розробила корпорація Boeing.

Безпілотна субмарина Orca задумується як відповідь підводному дрону РФ "Посейдон"

До кінця 2021 року мають бути добудовані будівлі другої черги такого Центру, де відбуватиметься безпосередня розробка, виробництво та випробування зразків безпілотних надводних кораблів.

По суті, такі роботи Huntington Ingalls Industries виконує на свій страх і ризик, особливо на тому тлі, що доходи корпорації за минулий рік упали на 18%.

Корпорація Huntington Ingalls Industries планує витрачати левову частку своїх капітальних інвестицій саме на виробництво безпілотних кораблів

І також – що Конгрес відмовився повністю задовольняти бюджетний запит ВМС США на розвиток програм по безпілотним кораблям: просили 580 мільйонів доларів, законодавці дали тільки 239 мільйонів доларів, і "бонусом" - заборонили установлювати вертикальні пускові установки для ракет MK 41 на безпілотні бойові кораблі.

Вертикальні установки для запуску ракет Mk 41 флот США хоче поставити на безпілотні кораблі, що розробляються за програмою LUSV
Читайте також: Кремлю не по силам великі кораблі: перший із трьох атомних крейсерів пішов на утилізацію