xcounter
#

Морпіхи у США мають проблему з MQ-9 Reaper, бо аж занадто сподівалися на Повітряні сили

11372
MQ-9. Всі фото: U.S. Air Force
MQ-9. Всі фото: U.S. Air Force

І для розв’язання проблеми, ймовірно, доведеться укласти контракт з виробником цих безпілотників

Американські морпіхи, які мають плани зі збільшення закупівлі безпілотних літальних апаратів MQ-9 Reaper, мають неочікувану проблему – вони виявили, що не зможуть досить швидко провести навчання для достатньої кількості операторів цього безпілотника, розповідає видання Breaking Defense.

Так, як відзначив старший офіцер служби генерал-комендант Девід Бергер, морські піхотинці передусім "робили ставку" на Повітряні сили, які використовують MQ-9, і через цю впевненість не змогли отримати необхідну кількість кваліфікованих операторів.

Як відзначається, наразі КМП США має кошти на закупівлю п’яти MQ-9 у рамках 2023 року, і хоче отримати фінансування на ще стільки ж безпілотників на 2024 рік – і оскільки потреба в них буде залишатися актуальною, то в службі тепер шукають варіанти, як же розв’язати цю проблему.

Один з таких варіантів – створити власну "школу" для пілотів безпілотників, але тут одразу випливає низка питань – у скільки це все обійдеться, де розташувати цю школу і тощо.

Інший варіант, ймовірно, більш реалістичний – укласти контракт з General Atomics, щоб компанія провела навчання для морських піхотинців. Тим паче, що компанія має низку об’єктів для навчання закордонних клієнтів, і вже запропонувала свої послуги, щоб допомогти "закрити" проблему морпіхів.