xcounter
#

Іспанські Leopard 2 зберігалися "у плачевних умовах", але іспанці зроблять все, щоб вони якнайшвидше потрапили в ЗСУ

5794
Іспанські Leopard 2 зберігалися "у плачевних умовах", але іспанці зроблять все, щоб вони якнайшвидше потрапили в ЗСУ

Всього наразі Іспанія погодилася передати Україні 10 своїх Leopard 2 з баз зберігання

Іспанія почала роботи з ремонту своїх основних бойових танків Leopard, які невдовзі мають посили Збройні Сили України – таку заяву зробила очільниця іспанського оборонного відомства Маргарита Роблес, розповідає видання La Vanguardia.

Читайте також: Leopard 2: які є версії машини й на що треба звертати увагу для того, щоб їх відрізнити
Leopard 2A4
Leopard 2A4, фото ілюстративне

Як зауважує Роблес, танки, які країна планує передати ЗСУ, "зберігалися в Сарагосі в плачевних умовах", але вони наразі вже ремонтуються і в Іспанії планують незабаром його завершити. "Це дозволить включити їх до складу батальйону разом із танками, подарованими іншими країнами", – каже Роблес. Також очільниця міноборони Іспанії заявила, що українські військові вже вчаться опановувати ці машини.

Нагадаємо, всього Іспанія наразі планує передати Україні десять танків Leopard 2 – спочатку повідомлялося про передачу шести танків, згодом голова іспанського уряду Педро Санчес повідомив про ще чотири машини. Загалом же на базі під Сарагосою в іспанців зберігаються всього 50 танків Leopard 2.

Щодо навчання екіпажів, то наразі навчання в Іспанії проходять 50 наших військовослужбовців – 40 членів екіпажу, а також 10 техніків – якраз на 10 екіпажів.

Загалом, якщо говорити про кількість танків Leopard 2, які мають отримати ЗСУ, то наші союзники вже фактично "зібрали" для України танків на танкову бригаду НАТО, а якщо говорити про танкову бригаду ЗСУ (93 машини), то до неї наразі не вистачає лише шести танків. Водночас раніше також повідомлялося, що перші танки Leopard 2, які нам передає Польща, вже в Україні.

Читайте також: Leopard 2A4 можна модернізувати до рівня Leopard 2A7, і на це вже є перший покупець