xcounter
#

Польща вже сьогодні може відправити перші танки Leopard 2 в Україну – Bloomberg (оновлено)

1460
Польський Leopard 2A4, фото ілюстративне
Польський Leopard 2A4, фото ілюстративне

Наші танкісти наразі за прискореною програмою опановують Leopard 2 у Польщі

Польща може відправити перші танки Leopard 2 в Україну вже сьогодні, 24 лютого – про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власне анонімне джерело.

Так, всього Польща офіційно оголосила про передачу Україні 14 одиниць своїх основних бойових танків Leopard 2A4, водночас сьогодні оголосить про відправку перших з цих танків в Україну.

Читайте також: Фінляндія підтвердила передачу танків до України, а Швеція - відкрита для посилення ЗСУ Leopard 2

Як повідомляється, про це має оголосити прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який наразі перебуває з неанонсованим візитом в Україні у річницю повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, наразі українські військові активно опановують танки Leopard 2 в Польщі за прискореною програмою – навчаються по 12 годин шість днів на тиждень.

Фото: скріншот з відео Polska Zbrojna
Фото: скріншот з відео Polska Zbrojna

Так, навчання стартували 6 лютого й триватимуть трохи більш як місяць – до 12 березня. Більшість з наших бійців, які наразі опановують танки Leopard в Польщі, прибули на навчання фактично з поля бою.

13:34 оновлення: повідомляється, що під час засідання Ради національної безпеки в Польщі міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що перші танки Leopard 2 вже прибули в Україну.

Читайте також: Іспанія оголосила не тільки кількість Leopard 2 для ЗСУ у першій партії, але й загальний орієнтовний ресурс для передачі