xcounter
#

ХКБМ закуповує чергові 10 комплектів комплектуючих для БТР-4

6676
БТР-4М, проект якого став базою для створення "морської" версії БТР-4 для ВМСУ на випробуваннях в Індонезії
БТР-4М, проект якого став базою для створення "морської" версії БТР-4 для ВМСУ на випробуваннях в Індонезії

Схоже, на держпідприємстві розпочали роботи з виготовлення нової партії бронетранспортерів

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" закуповує нову партію механізмів для комплектації БТР-4Е.

Згідно з інформацією оприлюдненою на майданчику ProZorro, підприємство потребує 10 комплектів механізмів перезарядки гармати, перепідключення подачі стрічки та універсальних комплектів вивірки озброєння.

Читайте також: ​ХКБМ отримав завдання розробити новий БТР: коли V - це перемога
Тендер

Переможцем аукціону (без конкуренції) на виготовлення комплектуючих за конструкторською документацією замовника 20 січня ц.р. обрано Товариство з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ПЕТпласт", яке наразі очікує укладення контракту з ХКБМ.

Вартість виробів становить 776 700 гривень зі строком постачання товарів до 31 грудня 2021 року.

БТР-4Е

Варто додати, що вищезгадана компанія вже обиралась для виконання аналогічних робіт з виготовлення 16 комплектів механізмів К1616.17.010 й К1616.17.020 та 20 комплектів К1616.20.1020 (використовуються в БТР-4). Відповідний контракт був укладений 29 вересня (з додатковою закупівлею від 10 грудня) 2020 року.

БТР-4
Перша частина договору між ХКБМ та "ПЕТпласт" з закупівлі 16 комплектів механізмів перезарядки гармати для БТР-4

Попереднє замовлення (як і низка аналогічних закупівель, що були здійснені ХКБМ наприкінці минулого року) ймовірно призначене для виготовлення партії з 15 лінійних БТР-4Е та командирського БТР-4К.

Своєю чергою, нове замовлення схоже призначене для виробництва вже іншої партії бронетранспортерів.

БТР-4Е
"Морський" БТР-4Е для ВМСУ

Як раніше повідомляв Defense Express, в рамках нового контракту на виготовлення бронетранспортерів для ВМС України попередньо йдеться про замовлення на 25 нових БТР-4 (15 лінійних та 10 "морських").

Загалом же ХКБМ очікує в цьому році замовлення на виготовлення 77 нових машин – 15 лінійних (БТР-4Е), однієї командирської (БТР-4К), однієї ремонтної (БРЕМ-4РМ) та 60 плаваючих ("морська" версія).

Читайте також: Т-64 "Краб": на ХКБМ підтвердили строки створення та розповіли про нововведення (відео)