xcounter
#

Для українських FPV-дронів налагодили постачання осколково-фугасних боєприпасів: чому це дійсно важливо

10078
Новий протипіхотний боєприпас для FPV-дронів
Новий протипіхотний боєприпас для FPV-дронів

До 830 FPV-дронів переданих захисникам у ​фонді "Повернись живим​" додали й нові протипіхотні боєприпаси промислового виготовлення

Фонд "Повернись живим" повідомив про передачу до Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України вагомої партії FPV-дронів з 830 одиниць.

Й окрім доволі вагомої дальності дії цих дронів - до 18 км, увагу привертає ще одне уточнення - до кожного дрона було додано кумулятивні й осколково-фугасні боєприпаси.

Читайте також: Коли просто "треба робити більше боєприпасів" мало: приклад Румунії з реальним дефіцитом навіть пороху

Останнє має більш ніж вагоме значення, бо мова йде про спеціально розроблений протипіхотний боєприпас, який також було продемонстровано. І враховуючи кількість переданих дронів, мова йде не про те, що його розробили, а й налагодили серійне виробництво.

протипіхотний боєприпас для FPV-дронів

Додавання такого виробу до можливого оснащення FPV-дронів вирішує питання їх максимальної ефективності саме у ролі протипіхотного засобу. Бо зазвичай вони оснащуються бойовою частиною від кумулятивних пострілів до РПГ-7 чи кумулятивних гранат РКГ-3, які мають обмежену результативну дію проти живої сили.

FPV-дрон

Через це часом помічалось використання й саморобних різноманітних боєприпасів для FPV-дронів, які за умов "напівкустарного" виробництва навряд могли вихвалитися однотипністю, масовістю та надійністю, але все одно дозволяли знищувати ворога.

Водночас продемонстрований боєприпас має саме спеціалізовану протипіхотну дію й готову насічку для кращої уламковості. Та, як здається, просту масову технологію виготовлення корпусу. А що не менш важливо - готовий детонатор промислового виготовлення, що означає його більшу надійність та безпечність.

протипіхотний боєприпас для FPV-дронів

Й загалом про промислове виробництво говорить навіть укупорка самих боєприпасів у стандартний ящик та парафінований папір.

Й зрештою таким чином FPV-дрон перетворюється на вкрай ефективний протипіхотний засіб знищення на значних дальностях та у режимі NLOS, тобто поза прямою зоною видимості, можливості дорозвідки та вибору більш пріоритетної цілі після запуску. А це вже дозволяє зривати й ворожі атаки піхотними групами, ефективніше знищувати ворога у траншеях тощо.

Читайте також: Іран підтвердив отримання від РФ не лише Су-35, а й ударних вертольотів Ми-28