xcounter
#

Для чого рашисти пригнали в Україну свої польові друкарні та "самохідні телестудії"

5606
Рашистський комплекс РЕБ  «Леер-3», що може використовуватись для ведення "інформаційної війни", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський комплекс РЕБ «Леер-3», що може використовуватись для ведення "інформаційної війни", ілюстративне фото з відкритих джерел

І чи є "бойовий матюгальник" на шасі БТР-80 таким же ефективним для ворога засобом пропаганди, як соцмережі та ботоферми

АрміяInform в своїй публікації розповіла, що наша розвідка виявила роботу на тимчасово окупованих районах Харківщини пересувного телевізійного комплексу армії РФ.

Якщо конкретніше, тут мова про мобільний телетрансляційний комплекс на базі вантажівки "КамАЗ", що може вести мовлення на дальність до 20 кілометрів, за умови якщо телескопічну щоглу підняти догори на повну довжину.

Читайте також: Які системи РЕБ "засікають" для окупантів мобільники наших бійців на передовій
Рашисти мають окремі підрозділи для ведення інформаційно-психологічних операцій, фото ілюстративне

Також в тому ж районі було виявлено мобільний комплекс технічних засобів інформаційного забезпечення на базі броньованої машини "Тигр". І цей "бойовий зомбоящик" має значно ширший функціонал та набір апаратури: безпровідні комплекти для зйомки сюжетів, сервери для зберігання відео, супутниковий зв’язок для передачі відзнятого відеоматеріалу, гучномовці та пристрій для друкування листівок.

В комплекті є навіть окремий квадрокоптер з відеокамерою. Такий комплекс на базі "Тигра" може вести радіомовлення на дальності до 15 км, телетрансляцію – на дальності до 10 км, звукова апаратура працює на дистанцію до 1 км.

Польова друкарня рашистів БПК-63МКЛ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Цікаво, що в арсеналі армії РФ є і більш архаїчні за своєю конструкцією "бойові зомбоящики".

Наприклад, у рашистів є одразу декілька типів польових друкарень – комплекс БПК-63МКЛ, поліграфічні комплекси "Журналист" та АТОФ-97 або ж взагалі цифрові друкарні ПЦТ-07. Також в орків є одразу декілька типів "бойових матюгальників" на шасі бронемашин, самі рашисти такі системи називають "звуковки" - ЗС-82 "Декоратор" на шасі БРДМ-2, ЗС-88 "Делитель" та 3C-96 на шасі БТР-80, М3C-83 на базі МТ-ЛБУ.

Рашистський "бойовий матюгальник" типу ЗС-96, ілюстративне фото з відкритих джерел

Засобом для ведення пропаганди в армії РФ можуть слугувати також і комплекси радіоелектронної боротьби. Наприклад, орки використовують комплекси РЕБ РБ-341В "Леєр-3" вкупі з безпілотниками "Орлан-10" для ведення СМС-розсилки на телефони наших військовослужбовців, що перебувають на передовій. Тим більш, Defense Express розповідало, що ще у березні 2021 року армія РФ відпрацювала взяття міста за допомогою СМС-розсилки.

Але схоже, що перераховані вище засоби ведення пропаганди сам ворог вважає неефективним. Інакше б армії РФ не довелось використовувати в своїх інтересах такі "модернові" засоби інформаційної війни, як то ботоферми, соцмережі та месенджери.

Армія РФ відпрацьовує, як взяти місто без бою SMS-розсилкою за допомогою комплексу "Леер-3, березень 2021 року
Читайте також: Рашисти вкрали тягу та вагони і "наштампували" новий бронепоїзд