xcounter
#

​Армія РФ похизувалась навчальним захопленням міста листівками та SMS

У навчаннях, скоріш за все, було використано комплекс РЕБ РБ-341В "Леер-3" (фото з інших аналогічних навчань армії РФ)
У навчаннях, скоріш за все, було використано комплекс РЕБ РБ-341В "Леер-3" (фото з інших аналогічних навчань армії РФ)
1605

Міноборони РФ відрапортувала про успішне використання морально-психологічного тиску

Армія Російської Федерації провела доволі незвичні навчання: 96-а окрема розвідувальна бригада 1-ої танкової армії тренувалась захоплювати населений пункт за допомогою SMS-розсилок з безпілотника та листівок.

Як йдеться у повідомленні міністерства оборони РФ: "у результаті сильного морально-психологічного тиску і безумовної військової переваги … умовний противник склав зброю і не чинив опору".

Читайте також: Захист з білоруського напрямку: Повітряні Сили посилили ППО на Заході України
комплекс РЕБ РБ-341В
Комплекс РЕБ РБ-341В "Леер-3" (фото з інших аналогічних навчань армії РФ)

Зазначимо, що у ході війні на Донбасі російська регулярна армія неодноразово здійснювала подібні SMS-розсилки у спробах вплинути на українських військових.

Для цього використовується комплекс РЕБ РБ-341В "Леер-3" у склад якого входить декілька БПЛА "Орлан-10" зі спеціальною апаратурою. Це дозволяє не тільки глушити мобільний зв’язок та локалізувати знаходження мобільних телефонів, а і "мімікрувати" під базову сотову станцію, що дозволяє, зокрема здійснювати подібні SMS-розсилки.

РБ-341В

"Леер-3" неодноразово був помічений на Донбасі, зокрема і місією ОБСЄ. Також існує інформація про його застосування у Сирії.

Читайте також: В РФ черговий скандал з авіаносцем "Адмирал Кузнецов": за розкрадання коштів заарештовано гендиректора судноремонтного заводу