xcounter
#

Британські "невидимі" ЗРК Stormer HVM для ЗСУ вже прибули на фронт (фото)

43648
Британський ЗРК Stormer HVM, ілюстративне фото з відкритих джерел
Британський ЗРК Stormer HVM, ілюстративне фото з відкритих джерел

Такі зенітні комплекси "бачать" рашистські штурмовики на дистанції до 18 кілометрів

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker опублікував фото, які вказують – Збройні Сили України уже використовують на фронті в якості армійської ППО зенітно-ракетні комплекси малої дальності Stormer HVM. Автори допису стверджують, що наше військо отримало від Великої Британії усього п’ять таких ЗРК малої дальності.

Головна та важлива особливість британського ЗРК малої дальності Stormer HVM – цей комплекс наводить свої ракети на ціль у напівавтоматичному режимі, за допомогою лазерного променю. А так як своєї РЛС на цьому ЗРК нема, то британський Stormer HVM по суті "невидимий" для бортових датчиків радіолокаційного опромінення, що стоять на рашистських літаках та вертольотах.

Читайте також: У Німеччини оголосили, коли ЗРК середньої дії IRIS-T для України буде готовий

Звісно, лишається питання з датчиками лазерного опромінення, що можуть стояти на ворожих Ка-52. Але і цю проблему наші захисники уже вміють вирішувати, судячи за успішними прикладами знищення російських вертольотів із ПТРК "Стугна".

Відомо, що Stormer HVM може знищувати повітряні цілі на висоті до 7 км, та на дальності також до 7 км. Але при цьому дальність виявлення повітряної цілі типу "літак" може складати до 18 км, дальність виявлення повітряної цілі типу "вертоліт" - до 8 км.

Також важливо, що ЗРК Stormer HVM має боєзапас в 12 ракет Starstreak, окрім 8 ракет безпосередньо в пускових установках.

Британський ЗРК Stormer HVM, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Є "проміжна крапка" у питанні сучасних винищувачів для ПС ЗСУ: поки літатимуть на літаках типу "МіГ" та "Су"