xcounter
#

У Німеччини оголосили, коли ЗРК середньої дії IRIS-T для України буде готовий

20807
Пуск  IRIS-T SLM​​
Пуск IRIS-T SLM​​

IRIS-T SLM​​ - ЗРК середньої дії зі здатністю знищення цілей на відстані до 40 км та 20 км за висотою

Новий зенітний ракетний комплекс IRIS-T SLM від Diehl BGT Defence, який Німеччина планує передати Україні буде готовий вже до кінця літа. Про це повідомила голова МЗС Німеччини Анналена Бербок під час інтерв'ю з Deutsche Welle.

"Ми відправимо в Україну IRIS-T - одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони, яка нині знаходиться лише на стадії виробництві та, сподіваюся, буде готова наприкінці літа", - заявила міністерка.

Читайте також: Чехія формує новий обрис війська: оголошено що замінить БМП-2 та Gripen

IRIS-T SLM
ЗРК IRIS-T SLM включає станцію управління, РЛС, декілька пускових та машини забезпечення

Але завершення виготовлення цієї системи, навіть раніше попередньо оглашенного строку "восени", може не означати її передачу Україні до кінця літа. Справа в тому, що IRIS-T SLM ще мають опанувати українські військові. Водночас строк навчання може складати "тижні" та "місяці", бо зенітний ракетний комплекс середньої дії, до якого відноситься IRIS-T SLM - це доволі складна високотехнологічна зброя.

Також голова МЗС Німеччини на питання журналістів щодо критики темпів та обсягів постачання озброєння до України відповіла, що ФРН надає максимально можливу підтримку, а у запасах Бундесверу "є не все, що потрібно Україні", та й взагалі "це не перегони за місцем у рейтингу".

ЗРК IRIS-T SLM
IRIS-T SLM використовує ракету з тепловою головкою самонаведення

І маємо нагадати, що раніше в уряді Німеччини вже натякнули, що зброя для ЗСУ може завершитись взагалі, бо можливості Бундесверу для її передачі вичерпуються. Водночас у Берліні вже повідомили, що готові надавати Україні танки Leopard 2, але лише 20 одиниць і з травня 2023 року темпом 1-3 машини на місяць.

Читайте також: Кремль знову готується використати гіперзвуковий "Кинжал": на авіабазі "ВКС" РФ помітили близько 30 ракет