xcounter
#

Безпілотник з лазером збиває ракети: у Elbit Systems показали концепцію сучасного засобу ПРО

5619
У минулому році Ізраїль повідомляв про свої успіхи в напрямку лазерної зброї – а тепер поступово переходить до реалізації проєктів
У минулому році Ізраїль повідомляв про свої успіхи в напрямку лазерної зброї – а тепер поступово переходить до реалізації проєктів

Поки у Сполучених Штатах планують оснащувати есмінці лазерними системами для боротьби з ракетами, в Ізраїлі розмірковують над тим, наскільки така зброя буде ефективною на безпілотниках

Ізраїльська компанія Elbit Systems продемонструвала концепцію використання безпілотників з лазерною системою для знищення ворожих ракет.

Відео було опубліковане 13 квітня на офіційному YouTube-каналі компанії. У цьому відео безпілотник, оснащений бойовим лазером, ефективно знищує ворожі ракети.

Читайте також: "Залізне жало": Ізраїль випробував високоточний мінометний боєприпас з лазерним наведенням і GPS (відео)

Причому на відео можна побачити, що за задумом БПЛА може знищувати ракети як і в повітрі, так і на землі.

Лазерна зброя
На цьому зображенні лазер безпілотника знищує ракету, що наближається до цілі
Лазерна зброя
А тут видно, як лазерна зброя знищує ракету, що знаходиться безпосередньо в пусковій установці. Питання в тому, чи зможе лазер на безпілотнику бути достатньо ефективним для того, щоб знищувати ракети

"Лазери високої потужності були одним з трьох напрямів розвитку, про які ми говорили на нашій щорічній конференції інвесторів. Загроза з боку ракет, що постійно зростає, посилює необхідність розробки протиракетних рішень. Бортовий лазер високої потужності – це все", – йдеться у повідомленні ізраїльської компанії.

Зрештою, Ізраїль має передумови для спроби реалізації такого проєкту. Так, у 2020 році Міноборони цієї країни оголосило про важливе досягнення у програмі розробки високоенергетичних лазерів, що здійснило управління оборонних досліджень та розробок (DDR&D).

Лазерна зброя Irone Dome
Лазерна система як доповення до "Залізного куполу"

Йдеться про здатність лазерних променів точно фокусуватися на дальніх цілях за короткий проміжок часу. Тоді стверджувалося, що саме це досягнення дозволить розробити лазерну зброю, яка здатна перехоплювати різноманітні загрози.

Лазерна зброя на бронетранспортері
Додатковий захист під час бойових дій військовим не завадить

Тоді ж повідомлялося, що DDR&D разом з Elbit Systems і Rafael розпочали реалізацію трьох паралельних програм демонстрації систем високоенергетичної лазерної зброї – наземної системи, яка доповнить можливості "Залізного купола"; встановленої на транспортному засобі для захисту військ у польових умовах; бортової системи лазерної зброї.

Читайте також: Просте рішення проти дешевих дронів: Raytheon модернізує лазерну систему HELWS