xcounter
#

Baykar показала новий прототип таємничого MIUS з двигуном від "Мотор Січ" (фото)

10298
Фото: Baykar Defence
Фото: Baykar Defence

Майбутній БПЛА буде знищувати ворожу ППО та завойовувати перевагу в повітрі

Компанія Baykar Defence завершила складання другого прототипу реактивного безпілотного літального апарата MIUS, який має стати першим у своєму роді безпілотним винищувачем. Цей реактивний БПЛА уже став учасником виставки TeknoFest в турецькому місті Самсун, та уже готовий до майбутніх льотних випробувань. Про це технічний директор компанії Baykar Makina Сельчук Байрактар написав у своєму Twitter.

Відома головна особливість MIUS від Baykar Defence – для виробництва цих БПЛА планується використовувати два типи реактивних двигунів виробництва української "Мотор Січ", AI-322Ф та АІ-25TЛТ, розповідав в інтерв’ю Defense Express генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар. Передбачається, що базова версія MIUS матиме швидкість польоту близько 800 км/год, тривалість польоту до 5 годин та висоту польоту до 12 км.

Сельчук Байрактар бпла mius
БПЛА MIUS. Фото: Сельчук Байрактар

Бойове навантаження складатиме близько 1 тонни, а MIUS зможе виконувати функції знищення повітряних цілей, завоювання переваги у повітрі та знищення протиповітряної оборони ворога. Також передбачається, що MIUS буде складовою авіагрупи майбутнього турецького авіаносця TGG Anadolu, та зможе діяти як "ведений" у парі з пілотованим винищувачем.

Але найважливіші характеристики проекту реактивного безпілотника MIUS лишаються невідомими. Зокрема – його габарити, дальність польоту та радіус дії, і як відбуватиметься наземне технічне обслуговування цього перспективного безпілотного винищувача.

Читайте також: Таємничий MIUS з українським двигуном: є перші зображення нового турецького БПЛА від Baykar Defense