xcounter
#

Армія США готується оснастити перший підрозділ Сухопутних військ гіперзвуковою зброєю

 Армія США готується оснастити перший підрозділ Сухопутних військ гіперзвуковою зброєю
2966

За словами представника служби, армія США розраховує, що протягом шести місяців перший підрозділ Сухопутних військ буде повністю готовий до використання гіперзвукової зброї. Однак поставку на озброєння гіперзвукових плануючих бойових блоків (C-HGB) варто очікувати не раніше 2023 року.

Генерал-лейтенант Л. Нейл Тургуд (L. Neil Thurgood), директор управління оперативних можливостей і критичних технологій армії США (RCCTO) повідомив, що армія вже почала відправляти цьому підрозділу обладнання, необхідне для підготовки до програми навчання особового складу.

Випробування C-HGB армія США
Зараз армія працює спільно з ОПК над створенням промислової бази для виробництва C-HGB

Одночасно виробляються пускові установки, вантажні автомобілі, трейлери і бойові операційні центри, необхідні для повноцінного функціонування першої батареї гіперзвукової зброї наземного базування, пише Defense News. "До кінця цього фінансового року, тобто у вересні, все необхідне обладнання буде доставлено в підрозділ", - сказав Тургуд Defense News в інтерв'ю 8-го лютого.

Читайте також: ПС США почнуть роботу над концепцією майбутнього літака-заправника у 2022 році

Компанія Dynetics Technical Solutions (DTS) була обрана для першого серійного виробництва прототипів C-HGB. Lockheed Martin буде виконувати функції системного інтегратора цього виду зброї.

Хоча Тургуд відмовився назвати конкретний підрозділ, який отримає першу батарею гіперзвукової зброї, він сказав, що вже обрані командири рот, батальйонів і бригад. Перший зразок нової зброї підрозділ отримає не раніше 2023 року, пише Defense News. До того військовослужбовці будуть тренуватися на навчальних макетах, що дозволяють повністю відпрацювати цикл передстартової підготовки.

Перший підрозділ гіперзвукова зброя США
Сума контрактів Lockheed Martin з розробки гіперзвукової зброї вже перевищує 2,5 мільярдів доларів

Ця підготовка дозволить армії США приступити до спільних льотних випробувань з ВМС, які заплановані на перший квартал 2022 року. Вони також будуть готуватися до наступних випробувань в четвертому кварталі 22 фінансового року і в другому кварталі 23 фінансового року.

Підрозділ не братиме участі в гіперзвукових льотних випробуваннях, запланованих на третій квартал 21 фінансового року.

Перехід на нові технології - це не так просто, як багато хто вважає

Тургуд сказав, що він не може детально описати майбутні випробування, оскільки їх деталі засекречені. Проте, перше випробування C-HGB відбулося в березні 2020 року, коли він був запущений з Тихоокеанського ракетного полігону на острові Кауаї, Гаваї. Відзначається, що C-HGB досяг стійкого гіперзвукового ширяння на заданих відстанях.

Гіперзвукова зброя здатна літати швидше, ніж 5 Махів, і може маневрувати між різними висотами і азимутами, що ускладнює її виявлення. C-HGB складається з бойової частини, системи наведення, сполучних кабелів і теплозахисного екрану.

США беруть участь у гонці гіперзвукових озброєнь і систем захисту від них, оскільки Росія і Китай активно розробляють і випробовують зброю такого типу.

Читайте також: Програма LongShot: винищувачі та бомбардувальники отримають власні безпілотники з ракетами