xcounter
#

ПС США почнуть роботу над концепцією майбутнього літака-заправника у 2022 році

 ПС США почнуть роботу над концепцією майбутнього літака-заправника у 2022 році
1202

На початку лютого глава транспортного командування ПС США (AMC) заявила, що вже наступного року ПС США можуть почати роботу над своєю концепцією майбутнього літака-заправника, раніше відомого як KC-Z.

Служба хоче провести аналіз альтернатив для вдосконаленого літака-заправника у 2022 фінансовому році, заявила командувач AMC, генерал Жаклін Ван Овост (Jacqueline Van Ovost).

Це дослідження допоможе ПС точно визначити, які можливості будуть необхідні майбутньому заправнику, щоб протистояти на полі бою загрозам від таких країн, як Росія і Китай.

Читайте також: Ракети ближнього радіуса дії та дрон-камікадзе: президент ДАХК "Артем" розповів про перспективні проєкти компанії
KC-Z літак-заправник
У Пентагоні давно уточнили, що KC-Z буде створюватися на основі нової платформи

Ключовий момент цього дослідження - це питання того, яка частина процесу дозаправки в повітрі може бути виконана без пілота або оператора штанги на борту літака.

У квітні Уілл Ропер (Will Roper), на той час помічник із закупівель міністра ПС США, сказав журналістам, що угода з Boeing про нову і поліпшену систему дистанційного спостереження та управління для літака KC-46 може відкрити шлях для автономної дозаправки в повітрі. Додавання камер 4K, сучасних процесорів і давачів LiDAR допоможе новій системі накопичувати велику частину даних, необхідних для виконання безпечної дозаправки в повітрі.

ПС - не єдина служба, зацікавлена в автоматизованій дозаправці в повітрі. ВМФ проводить льотні випробування безпілотника-заправника MQ-25 Stingray, який, як і новий заправник ПС KC-46, побудований компанією Boeing. У майбутньому ВМФ хочуть мати MQ-25 на борту авіаносців, де він буде використовуватися для збільшення дальності дії таких винищувачів, як F-35C і F / A-18EF Super Hornet.

KC-Z майбутній літак-заправник ПС США
Кінцевою метою проекту KC-Z вважається повна заміна існуючих заправників KC-10

Ван Овост визнала, що провести конкурс за майбутній літак-заправник ПС зможе ще не скоро. За її словами, після того, як ПС завершать закупівлю 179 літаків KC-46, (що відбудеться приблизно в 2027 році), служба купить "мостовий заправник" ("Bridge Tanker") в рамках програми KC-Y. Цей заправник замінить існуючі літаки KC-135 Stratotanker.

У свою чергу, програма КС-Y повинна стати перехідною до програми створення майбутнього літака-заправника КС-Z принципово нового типу.

Читайте також: ВМС США хочуть мати легкі авіаносці: вони дешевші, але їх буде більше