xcounter
#

Збройні Сили отримали нову партію відновлених бронемашин

6772
Кількість машин у цій партії - не розкривається
Кількість машин у цій партії - не розкривається

В кінці березня цього року завод уже передав у війська п’ять аналогічних машин

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ), яке входить до складу Концерну "Укроборонпром", передало нашим війському чергову партію відновлених БМП-2.

Кількість бойових машин у цій партії – не розкривається. Однак, як наголосила прес-служба Концерну, роботи виконані з випередженням графіка та за умов обмеженого фінансування, передані машини – повністю готові до бойового застосування.

Читайте також: ​Модернізований "Булат" Т-64БМ2 успішно пройшов вогневі випробування (ексклюзивне відео)
Відвантаження відновлених БМП-2 для Збройних Сил України/Фото: Укроборонпром

Це – уже другий за поточний рік епізод передачі Збройним Силам України бойової техніки від Житомирського бронетанкового заводу.

Як раніше розповідав Defence Express, наприкінці березня цього року ЖБТЗ передав Збройним Силам України п’ять відновлених БМП-2.

Відновлені за ДОЗ-2021 БМП-2 перед передачею Збройним Силам України, березень 2021 року

Роботи були проведені в рамках ДОЗ-2021, машини отримали вже традиційний комплект оновлень, як то нові прилади спостереження та прицілювання, нові фари інфрачервоного випромінювання з використанням діодних ламп та навігатор.

Слід також нагадати, що у 2020 році ЖБТЗ передав Збройним Силам України понад 100 одиниць БМП.

Процес ремонту бойових машин піхоти в цеху ДП "Житомирський бронетанковий завод"

Також, як розповідав Defence Express, 19 квітня на ЖБТЗ було призначено нового керівника: ним став Геннадій Гращенков, котрий до недавнього часу працював на Державному підприємстві "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" (ДП "ХКБМ"), обіймав посаду головного конструктора з серійних виробів.

Це кадрове призначення вкупі з іншими заявами керівництва "Укроборонпрому" також вказує, що ЖБТЗ в найближчий час можуть залучити в ланцюжок виробництва БТР-4.

Левова частка в контракті на виробництво та поставку БТР-4 в 2021 році для Збройних Сил України припадає саме на "морську" версію цієї машини
Читайте також: Модернізована БМП-1 з БМ "Спис" та новою системою стабілізації проходить заводські випробування (відео)