xcounter
#

Укроборонпром перевірить причетність заступника Гусєва до російських спецслужб

1780
Численний топ-менеджмент "Укроборонпрому"
Численний топ-менеджмент "Укроборонпрому"

Служба безпеки України веде справу по статті "державна зрада", в рамках якої у кабінетах топ-менеджменту "Укроборонпрому" відбулась виїмка документів. Це відбулось у той же день, коли Гусєв став керівником "Укроборонпрому", однак чому ще тоді не запустили процес перевірки - незрозуміло

Укроборонпром розпочав службове розслідування щодо можливої приналежності заступника генерального директора держконцерну Михайла Морозова до російських спецслужб.

Як заявляють в прес-службі "Укроборонпрому", "на час службового розслідування Михайло Морозов буде у відпустці та припинить виконання службових обов’язків".

Читайте також: "Укроборонпром" відмовився розкривати деталі про виробництво гелікоптерів UH-1 Iroquois в Одесі
Центральний офіс "Укроборонпрому"

В Концерні також зазначають, що приводом до початку службової перевірки стала інформація, озвучена під час пленарного засідання ВР 4 березня цього року.

Тоді народний депутат від групи "Довіра" Андрій Кіт заявив про "явну приналежність" заступника генерального директора Укроборонпрому з маркетингу та збуту Михайла Морозова до російських спецслужб. І також - що домовленості Морозова "як керівника тодішнього спецекспортера "Прогрес" з однією з країн Південної Азії завдали Україні збитків".

Фото з прохідної "Укроборонпрому" від СБУ, зроблене під час обшуків 3 грудня 2020 року

"Метою службового розслідування є сприяння парламентському контролю та отримання достовірної і об’єктивної інформації щодо звинувачень пана Морозова. Про результати службового розслідування повідомимо додатково", - говорять у прес-службі Укроборонпрому.

Там також вирішили наголосити, що "Державний концерн "Укроборонпром" перебуває на етапі реформи, покликаної, зокрема, звести нанівець бодай мізерну ймовірність корупційної складової". Втім, чому тоді приводом для перевірки по Михайлу Морозову стало лише учорашнє звернення одного із депутатів ВР – питання відкрите.

Тим більш, що в день призначення Гусєва керівником "Укроборонпрому" СБУ за підтримки "Альфи" проводило обшуки у того ж Морозова/Фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defence Express, 3 грудня 2020 року Служба безпеки України за підтримки "Альфи" проводила обшуки та виїмку документів у керівництва "Укроборонпрому", а також у приміщеннях "Укрспецекспорту".

У самому концерні виїмка документів проходила саме у заступника директора концерну з маркетингу та збуту Михайла Морозова.

СБУ проводить виїмку документів: фото ілюстративне

Надвечір того ж дня СБУ виступило із заявою про те, що спецслужба розслідує можливу причетність керівництва "Укроборонпрому" та "Укрспецекспорту" у проведенні діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії, яка завдала шкоду обороноздатності та безпеці України на державному рівні.

Нанесена шкода державним інтересам оцінювалась в близько 100 мільйонів доларів, провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 "Державна зрада" Кримінального кодексу України.

Того ж дня, саме 3 грудня 2020 року, на свою посаду був призначений нинішній керівник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв.

І чому Гусєв не запустив у той же час спецперевірку по Морозову, котрий є можливим фігурантом справи СБУ по державній зраді – питання лишається відкритим.
Читайте також: ДПС хоче забрати в Заводу імені Малишева 35 мільйонів гривень: стільки коштують 17 днів роботи заводу