xcounter
#

Українська компанія "Перший контакт" працює над дронами зі штучним інтелектом

5148
Бойовий дрон "Оса", скріншот з відео компанії "Перший контакт"
Бойовий дрон "Оса", скріншот з відео компанії "Перший контакт"

Це ще один важливий напрямок, який дозволить збільшити результативність цього озброєння на полі бою

Розвиток напрямку бойових безпілотників, а передусім FPV-дронів — це не тільки про нарощення виробничих потужностей та закупівель цього озброєння, а також боєприпаси про до, а також й інші удосконалення цієї зброї, як-от оснащення дронів нічними камерами чи, наприклад, використання штучного інтелекту та інших технологій для покращення ефективності дронів на полі бою.

На відео з 47:23

Читайте також: Замкнене коло проблем українських дронів: чому їх досі не замовляють і проблема не має легкого вирішення

"Ми над цим дуже серйозно працюємо. Остання миля доведення до цілі, відслідковування цілі, вибір цілі штучним інтелектом — це той виклик, яким займається наша компанія і не тільки", — розповідає в коментарі Defense Express голова правління альянсу "Нова енергія України" командир спецпідрозділу ударних дронів Валерій Боровик, наголошуючи на тому, що в Україні сьогодні активно працюють у напрямку модернізації можливостей дронів.

дрон
Дрон "Оса"

Зокрема зараз одна з компаній, що входить до складу альянсу ("Перший контакт"), проводить фінальні одного з виробів, який вже демонструє результати на полігонах і невдовзі має показати свою ефективність на передовій.

"Хлопці доопрацювали з одним бойовим підрозділом те, що їм потрібно — зі штучним інтелектом, і не тільки зі штучним інтелектом, але й зі спеціальною системою зв’язку", — розповідає Боровик.

БПЛА
Високоманеврений БПЛА "Відсіч"

Нагадаємо, що у планах на цей рік вже була озвучена кількість у мільйон FPV-дронів, які мають бути виготовлені в Україні, і насправді це доволі реальний показник.

Також як раніше відзвітувалися у Мінстратегпромі, сьогодні в Україні є понад 50 державних і приватних компаній, які виготовляють боєприпаси для безпілотників вагою від 300 грамів і до 10 кг.

Читайте також: Чи може комплекс активного захисту боротися з FPV-дронами та чи є альтернативи