xcounter
#

Україна та США укладуть угоду про ведення спільних оборонних розробок

1070
Україна та США розвиватимуть військову співпрацю не лише на полі бою, але й також - у сфері високих технологій
Україна та США розвиватимуть військову співпрацю не лише на полі бою, але й також - у сфері високих технологій

Від нашої держави цю угоду підписуватиме міністр оборони Андрій Таран

Уряд нашої країни схвалив проект розпорядження "Про підписання Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про проекти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки".

За поточними планами, підписання такої угоди планується під час візиту Президента України Володимира Зеленського до США, котрий має відбутись 30 серпня цього року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Читайте також: Фенікс, Зоопарк, 1Л300, Резидент та інші розробки НВК "Іскра": розмова з директором Юрієм Пащенко (відео)
Українське державне підприємство НВК "Іскра" уже постачало в США свої радіолокаційні станції 36Д6 та 80К6К-1

За цією угодою, Україна та США зможуть обмінюватись даними та проводити спільні науково-дослідні роботи по розробці окремих елементів або ж систем озброєння та військової техніки.

Наші науково-дослідні установи зможуть залучати іноземне фінансування для втілення своїх розробок, і також – випробовувати і тестувати військову техніку із залученням тих технологій, які поки що недоступні в Україні.

ДП "Антонов" замовляло в американської фірми розробку системи завантаження для АН-178, які мають отримати Повітряні Сили ЗСУ

В підсумку – наша країна зможе підвищити свій науково-дослідний потенціал за рахунок кооперації з партнерами у рамках спільних проектів.

Ці домовленості будуть втілюватись за Проектними контрактами, котрі мають укладатись в рамках згаданої вище Угоди. Суб’єктами в цих домовленостях будуть Міноборони України та Департамент оборони США. Відповідно, від України ось цю Угоду про взаємодію в оборонних розробках укладатиме Міністр оборони України Андрій Таран.

За деякою інформацією, Армія США закупила партію вантажівок КРАЗ

Сам акт підписання такої Угоди стане черговим важливим кроком у розвитку стратегічного партнерства зі США у галузі озброєнь. Тим більш, що уже є окремі приклади, коли Україна та США напряму співпрацювали по темі обміну оборонними технологіями.

Наприклад, Defense Express розповідали, що в листопаді 2020 року НВК "Іскра" отримали черговий контракт на поставку до США РЛС власного виробництва.

Установка озброєння на "Айленди" ВМС України - один із проектів, який виконуватиметься у взаємодії з американськими партнерами

В січні цього року ДП "Антонов" замовило в американської фірми дослідно-конструкторську роботу по вдосконаленню системи завантаження на літаках Ан-178 для Збройних Сил України.

У липні 2021 року Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" отримав замовлення на ремонт гвинтокрилів Мі-17В-5, котрі США закупали для повітряних сил Афганістану. Також були повідомлення, що Армія США замовила поставку партії вантажівок виробництва КРАЗ.

Мі-17В-5 повітряних сил Афганістану, придбаний за гроші США, на українському підприємстві "Авіакон"
Читайте також: Українські проекти озброєння катерів типу "Айленд": подробиці трьох варіантів можливої модернізації для ВМСУ