xcounter
#

Україна та Швеція підписали угоду про співпрацю в сфері оборони

2520
Україна та Швеція поєднують свої зусилля в протистоянні агресії РФ, фото ілюстративне
Україна та Швеція поєднують свої зусилля в протистоянні агресії РФ, фото ілюстративне

Україна зможе зміцнити свої Збройні Сили завдяки фінансовій та технологічній допомозі від Швеції

Міністр оборони Олексій Рєзніков та міністр оборони Королівства Швеція Петер Хултквіст сьогодні, 14 грудня цього року, підписали оновлену Угоду про співробітництво у сфері оборони. Про це сповіщає прес-служба Міноборони України.

"Сьогодні, поставивши наші підписи під оновленою Угодою про співробітництво у сфері оборони, ми зробили черговий та дуже важливий крок у цьому напрямку. Також я хочу подякувати особисто вам та керівництву Швеції за послідовну позицію з підтримки та відстоювання суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України і сприяння реалізації європейських прагнень нашої Держави”, - цитує прес-служба Міноборони слова Рєзнікова.

Читайте також: Швеція приєднається до програми виробництва фінських БТР Patria
Міністр оборони Олексій Рєзніков та міністр оборони Королівства Швеція Петер Хултквіст підписують оновлену Угоду про співпрацю, фото – прес-служба Міноборони України

Відомо, що міністра оборони України Олексія Рєзнікова під час візиту до Швеції супроводжують заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук, заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк та інші офіційні особи.

У офіційному релізі прес-служби МОУ йдеться, що Рєзніков та його шведський колега під час своєї зустрічі обговорювали агресивні дії РФ у Європі. При цьому очільник Міноборони України сказав - “Треба зробити так, щоб ціна ескалації була неприйнятною для Росії, а вартість тимчасової окупації частини української території постійно зростала. Тоді вдасться запобігти найгіршому і продовжити політико-дипломатичний процес”.

Міністр оборони Олексій Рєзніков та міністр оборони Королівства Швеція Петер Хултквіст підписують оновлену Угоду про співпрацю, фото – прес-служба Міноборони України

За даними Defense Express, очільник оборонних відомств України та Швеції насправді обговорювали значно ширший перелік тем.

Зокрема передбачається, що після підписання сьогоднішньої Угоди уже найближчим часом буде розроблено перелік двосторонніх проектів, скерованих на посилення потенціалу української армії за рахунок технологічних напрацювання, які сьогодні вже реалізовані у Швеції.

Є домовленості, що частина оборонних та оборонно-промислових проектів буде реалізована за рахунок фінансової допомоги з боку Швеції.

Читайте також: Шведська Saab готова почати в 2022 році поставки серійних JAS 39E Gripen для Бразилії та Швеції