xcounter
#

Реактивна артилерія та ССО: Швеція та США готуються до спільних дій на випадок війни з Росією

1109
Стрільба із ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне
Стрільба із ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне

Американські та шведські військові тренували своє уміння діяти за умови, коли автотраси чи аеродроми можуть бути знищені першим ударом противника, в даному випадку – Балтфлот РФ

Військові Швеції та США зараз проводять спільні навчання на випадок прямої військової агресії РФ. Для участі в таких навчаннях США залучили підрозділи Сил спеціального призначення та реактивної артилерії, пише портал Defence24.

Один із найяскравіших епізодів цих навчань – перекидання американської ракетної системи HIMARS на острів Готланд, що у випадку "великої війни" може стати першим об’єктом для удару Балтійського флоту РФ.

Читайте також: Швеція готується до наземних боїв проти армії РФ, та почала відновлення свого куцого парку танків
Вивантаження американської ракетної установки із борту американського С-130 на шведському острові Готланд, фото з відкритих джерел

Літак MC-130J Commando II з 352-го авіакрила Сил спеціальних операцій доставив HIMARS із складу артилерії Національної гвардії штату Вісконсін; посадка відбулась на звичайну автотрасу біля міста Вісбю; обслуга системи HIMARS провела "електронний пуск", і цю установку після проведеної стрільби вивіз уже шведський С-130.

Цю операцію у повітрі прикривали два винищувачі JAS-39 Grippen військово-повітряних сил Швеції.

Американські та шведські військові тренували своє уміння діяти за умови, коли автотраси чи аеродроми можуть бути знищені першим ударом противника.

Такі навчання відбувались в рамках угоди про оборонну співпрацю між США та Швецією, укладеної в 2016 році. Шведські військові наголошують, що їх країна лишається формально нейтральною, в першу чергу покладається саме на свої сили для відбиття можливої агресії РФ, але при цьому – Швеція також готова використовувати допомогу своїх країн-партнерів.

Швеція системно посилює оборону острова Готланд, що може стати "ціллю №1" для Балтійського флоту РФ, фото з відкритих джерел
Читайте також: "Конвеєрне бомбардування": американські B-1B літали до Литви для "прицілювання" по об’єктам РФ (відео)