xcounter
#

Таран говорить, що будівництво сервісного центру для Bayraktar TB2 може стартувати уже в листопаді

2366
Наша країна планує утричі наростити флот розвідувально-ударних БПЛА для ЗСУ
Наша країна планує утричі наростити флот розвідувально-ударних БПЛА для ЗСУ

Фінансові затрати на себе візьме турецька компанія Baykar, Міноборони України – має видати землю під будівництво

У листопаді поточного року в Україні може стартувати будівництво сервісного центру турецької компанії Baykar Makina, виробника безпілотних комплексів Bayraktar TB2.

Про це журналістам розповів міністр оборони України Андрій Таран, пише "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: ЗСУ провели бойові пуски з нових ПТРК Javelin з дальністю ураження понад 4 км (відео)
Збройні Сили України нарощують свої компетенції у використанні розвідувально-ударних безпілотних комплексів, фото ілюстративне

"Планується побудувати за рахунок компанії Байрактар у нас в Україні сервісний центр для обслуговування Байрактар, навчання, для їх ремонту, і вже розпочалися роботи. Поки що у нас тривають бюрократичні процедури щодо оформлення землі, на якій будуватимуть цей сервісний центр. Землю ми не передаємо Байрактар, земля залишається нашою українською власністю, входить до земель оборони, а сервісний центр будують коштом Байрактар", - передає "Інтерфакс-Україна" слова міністра оборони Тарана.

"Парадна" демонстрація БПЛА Bayraktar TB2 Збройних Сил України під час параду на честь 30-річчя відновлення Незалежності нашої країни, фото ілюстративне

Про можливість старту будівництва сервісного центру Baykar Makina уже в листопаді 2021 року Андрій Таран повідомив таким чином - "я сподіваюся, що найближчим часом, можливо, навіть наступного місяця".

Як розповідав Defense Express, 29 вересня 2021 року міноборони України та компанія Bayraktar Savunma у присутності Президента України Володимира Зеленського підписали Меморандум про співпрацю.

Підписання Меморандуму про співпрацю між Міноборони України та компанією Bayraktar Savunma 29 вересня 2021 року, фото - прес-служба Офісу Президента України

Цей Меморандум передбачає будівництво та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації БПЛА. А також - проведення навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar.

Також зазначалось, що такий центр має стати "пілотним". Наступним етапом має стати налагодження українсько-турецького виробництва БПЛА. У будівництво заводу по виготовленню безпілотників в Україні компанія планує інвестувати власні кошти, до організації виробництва БПЛА будуть залучені українські фахівці.

Майбутній завод Baykar Defence з виробництва БПЛА в Україні виглядатиме ось так, фото ілюстративне
Читайте також: В Україні буде завод по виробництву Bayraktar TB2: схоже, його клієтом стануть не тільки ЗСУ