xcounter
#

Україна та Туреччина домовились про будівництво навчального центру для операторів Bayraktar TB2

1379
Наша країна нарощує флот розвідувально-ударних БПЛА для ЗСУ
Наша країна нарощує флот розвідувально-ударних БПЛА для ЗСУ

Наступним кроком має у розвитку оборонної співпраці України та Туреччини має стати будівництво в нашій країні заводу по виробництву безпілотників Bayraktar

Міноборони України та компанія Bayraktar Savunma у присутності Президента України Володимира Зеленського підписали Меморандум про співпрацю. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Цей Меморандум передбачає будівництво та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації БПЛА. А також - проведення навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar.

Читайте також: В Україні буде завод по виробництву Bayraktar TB2: схоже, його клієтом стануть не тільки ЗСУ
Підписання Меморандуму про співпрацю між Міноборони України та компанією Bayraktar Savunma, фото - прес-служба Офісу Президента України

За текстом документу, Bayraktar побудує на землях поблизу Василькова, що належать Міністерству оборони України, центр з обслуговування, поточного ремонту та модернізації безпілотних літальних апаратів компанії.

Також у центрі здійснюватиметься навчання й підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА.

"Парадна" демонстрація БПЛА Bayraktar TB2 Збройних Сил України під час параду на честь 30-річчя відновлення Незалежності нашої країни

Центр у Василькові має стати "пілотним" , згодом в Україні будуть споруджені та працюватимуть одразу декілька таких центрів.

За інформацією Міноборони України, наступним етапом буде налагодження українсько-турецького виробництва БПЛА. У будівництво заводу по виготовленню безпілотників в Україні компанія планує інвестувати власні кошти, до організації виробництва БПЛА будуть залучені українські фахівці.

Комплекс Bayraktar TB2 Військово-Морських Сил України
Читайте також: Baykar хоче створити в Україні науково-дослідницький центр: чим має допомогти держава