xcounter
#

СБУ затримала провідного інженера-конструктора ДП "Антонов", який агітував за "русскій мір"

23701
Ангар зі знищеним літаком Ан-225 "Мрія" в Гостомелі, стоп-кадр з документального відео студії Babylon`13, квітень 2022 року
Ангар зі знищеним літаком Ан-225 "Мрія" в Гостомелі, стоп-кадр з документального відео студії Babylon`13, квітень 2022 року

Затриманий просив у Путіна громадянство та готувався "злити" ворогу конструкторську документацію для літако-будування

Київська обласна прокуратура повідомила, що СБУ затримала провідного інженера-конструктора ДП "Антонов", за статтею про виправдання збройної агресії РФ. Затриманий у соцмережах поширював лозунги кремлівських пропагандонів, та поширював карти, де територія України начебто розділена між сусідніми державами. І всім цим зловмисник начебто займався у березні-квітні 2022 року, коли проживав в Ірпіні, частково окупованому рашистами.

Повідомляється, що в підозрюваного вилучили комп’ютери та телефони, які він використовував для агітації "за русскій мір". Справу відкрили за ч. 2 ст. 436-2 КК України.

Читайте також: СБУ заблокувала "прокладку" рашистів, що обслуговувала транспортні Ан-124 "Руслан" (відео)

Цікаво, що "Укроборонпром" по цій ситуації видав значно розгорнутіший реліз. В Концерні не стали деталізувати статтю обвинувачення, і на якому саме підприємстві працював затриманий.

Але там розповіли, що підозрюваний взагалі просив у Путіна дати йому громадянство РФ. Що затриманий також намагався агітувати "за русскій мір" і своїх колег. А головне – що у нього знайшли "конструкторську документацію щодо літакобудування", яку він схоже збирався "злити" ворогу.

Читайте також: "Авіалінії Антонова" мігрують із зруйнованого Гостомеля в німецький Лейпціг