xcounter
#

Президент затвердив Стратегію розвитку ОПК України, на ракети - більше 200 мільярдів гривень

3649
"Ракетна програма" стане головним пріоритетом в наступні 10 років
"Ракетна програма" стане головним пріоритетом в наступні 10 років

Головні акценти – ракетно-космічна техніка, високоточна зброя та засоби радіоелектронної боротьби

Офіс Президента України повідомив, що глава держави Володимир Зеленський підписав Указ № 372/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня 2021 року "Про Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України", і так по факту запустив у дію означену Стратегію.

В одному парадному строю - пускова установка, транспортно-заряджальна машина і командний пункт протикорабельного ракетного комплексу "Нептун"

Відомо, що реалізація цієї Стратегії розрахована на період до 2030 року, та має відбуватись у три етапи.

Читайте також: Польща може обігнати Україну по організації виробництва безпілотників Bayraktar TB2

Перший етап розрахований на 2021-2022 роки - виконання завдань, визначених у пріоритетних напрямах розвитку ОПК, розробка та затвердження комплексного плану реформування оборонно-промислового комплексу.

Машина з пусковими установками комплексу "Сапсан" під час репетиції параду на День Незалежності, 18 серпня 2021 року

Другий етап розрахований на 2023-2024 роки – реалізація проектів і планів розвитку оборонних підприємств.

Третій етап розрахований на 2025-2030 роки - освоєння нових технологій для зниження використання імпортованої оборонної продукції; продовження диверсифікації, технічного переозброєння та розвиток науково-виробничої бази підприємств оборонних галузей промисловості.Про фактичний стан реалізації цієї Стратегії щороку публічно звітуватиме Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Український ОПК провів самостійну модернізацію ракет комплексу "Точка-У", перші випробувальні пуски відбулись у липні 2021 року

Головне завдання політики держави у даному випадку – створити конкурентно-спроможний та високотехнологічний ОПК, що здатен задовольнити усі потреби Збройних Сил України.

Головний акцент при цьому – на створенні ракетно-космічної техніки, високоточної зброї, засобів радіоелектронної боротьби, систем ППО, вертольотобудування та виробництво кораблів для ВМС України.

Створення вітчизняного реактивного снаряду "Тайфун-1" для реактивних систем залпового вогню "Град" - також важливе завдання для вітчизняного ОПК

Деякі намітки для втілення цієї Стратегії були зроблені буквально учора. Зокрема, як пише АрміяInform, за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони Секретар Олексій Данілов заявив, що до 2030 року наша держава виділить 200 мільярдів гривень на розвиток програм ракетного озброєння, зокрема – до кінця поточного 2021 року Кабмін має виділити додаткові 3,3 мільярди гривень на "ракетну програму".

Основу "протиповітряного щита" нашої країни досі складають комплекси С-300, і цим ЗРК уже потрібна заміна

Також – Військово-Морські Сили мають отримати 960 мільйонів гривень додаткового фінансування "на купівлю вкрай необхідних технічних засобів".

Що це за засоби – Секретар Олексій Данілов поки що не розкрив.

Доля програми "Вільха" - досі невизначена
Читайте також: Високоточні ракети для українських 122-мм РСЗВ: досвід Росії та інших країн