xcounter
#

Польща може обігнати Україну по організації виробництва безпілотників Bayraktar TB2

2293
Поляки прагнуть стати "центром регіональної співпраці" для Baykar Defence
Поляки прагнуть стати "центром регіональної співпраці" для Baykar Defence

У всякому випадку, представники польської влади уже почали "контурні" перемовини із турецькими колегами

У Києві 12 серпня цього року відбувався Міжнародний оборонний інвестиційний форум на базі майданчика Sikorsky Challenge 2021.

І ця подія дала таку новину: компанія Baykar Defence хоче створити в Україні не тільки виробничий майданчик, але й також – науково-дослідницький центр.

Читайте також: Baykar хоче створити в Україні науково-дослідницький центр: чим має допомогти держава
Удосконалений Batraktar TB2 Військово-Морських Сил України

Але схоже, що у нашої країни на цій ниві може з’явитись конкурент. В даному випадку – мова про Польщу, яка уклала контракт вартістю 270 мільйонів доларів на поставку чотирьох безпілотних комплексів Bayraktar TB2, перший із яких має надійти навіть раніше 2022 року.

Модель Batraktar TB2 у "польській" лівреї

Видання Polsatnews пише, що голова Бюро національної безпеки Польщі (аналог нашої РНБО, структура напряму підпорядковується президентові Польщі) Павло Солох провів зустріч із неназваними радниками по безпеці президентів Туреччини та Румунії.

Учасники діалогу обговорювали не тільки "загальні" безпекові виклики, як то ситуація в Афганістані чи майбутні російські навчання "Запад-2021". Учасники діалогу також обговорювали можливу співпрацю між Туреччиною і Польщею при виробництві безпілотників Bayraktar TB2.

Тим більш, що Польща так і не закрила програму Gryf по організації власного виробництва БПЛА

Polsatnews відтворює такі слова Павла Солоха "є бажання налагодити пряму співпрацю, Польща може стати центром співпраці всього регіону" - в контексті перспектив "безпілотної" співпраці із Туреччиною.

Окремо Солох наголосив, що його ініціативи про "безпілотній" співпраці з Туреччиною – погоджені з іншими представниками воєнно-політичного керівництва Польщі, зокрема – із міністром оборони Маріушем Блашчаком та президентом Анджеєм Дудою.

Церемонія підписання контракту між Туреччиною та Польщею на поставку безпілотних комплексів Bayraktar TB2, 22 травня 2021 року

Навіть якщо в даному випадку мова лише про "контурні" домовленості, які можуть не отримати свогологічного розвитку, все рівно це має бути стимулом для нашої влади активізувати роботу по створенню спільного підприємства із Baykar Defence саме в Україні.

Майбутній завод Baykar Defence з виробництва БПЛА в Україні має виглядати ось так
Читайте також: Завод з виробництва Bayraktar TB2 в Україні: які потрібні фінальні кроки