xcounter
#

Польща отримає перші Bayraktar TB2 уже в 2022 році

801
 Контракт передбачає поставку сумарно 24 таких БПЛА
Контракт передбачає поставку сумарно 24 таких БПЛА

Поставка усіх чотирьох безпілотних комплексів турецького виробництва для польської армії має відбутись до квітня 2024 року

Збройні сили Польщі отримають перший безпілотний розвідувальний комплекс Bayraktar TB2 уже в 2022 році.

Про це у своєму Twitter написав міністр оборони Польщі Маріуш Блашчак, за підсумками розмови із генеральним директором Baykar Defence Халуком Байрактаром.

Читайте також: Baykar хоче створити в Україні науково-дослідницький центр: чим має допомогти держава

Нагадаємо, Туреччина та Польща 24 травня 2021 року уклали контракт на на поставку безпілотних розвідувально-ударних комплексів Bayraktar TB2. Подія відбувалась у Президентському комплексі в Стамбулі.

Церемонія підписання контракту між Туреччиною та Польщею на поставку безпілотних комплексів Bayraktar TB2

За умовами контракту, поляки мають отримати чотири комплекси, котрі включатимуть в себе наземні станції управління (GCS), наземні термінали передачі даних (GDT) та 24 безпілотних літальних апарати Bayraktar TB2. До цих БПЛА також будуть поставлені керовані боєприпаси MAM-C та MAM-L, котрі виробляє турецька компанія Roketsan.

При цьому, як пишуть ЗМІ самої Польщі, на додачу до кожного комплексу може йти шість оптоелектронних голівок типу MX-15, два радари SAR, шість систем IFF та три мобільних термінали передачі даних.

Комплекс Bayraktar TB2 - три станції управління та шість безпілотних літальних апарати

Також, за деякими даними, кожен "польський" комплекс Bayraktar TB2 можна буде розподілити на три окремі юніти, що зможуть діяти автономно.

Усі чотири комплекси Bayraktar TB2 для Збройних сил Польщі мають бути поставлені до 30 квітня 2024 року.

В Польщі сподіваються, що поставки Bayraktar TB2 допоможуть посилити оборонну співпрацю з Україною, котра уже володіє такими безпілотними комплексами
Читайте також: Корвет та інші програми: що обговорювали Олег Уруський та глава оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір