xcounter
#

ПрАТ "Рамзай" розробило ударний БПЛА-гелікоптер

11623
Ударний дрон AV500W під час випробувань ракетного озброєння у 2018 році
Ударний дрон AV500W під час випробувань ракетного озброєння у 2018 році

Очікується, що льотні випробування першого прототипу почнуться вже в цьому році

Приватне акціонерне товариство "Рамзай", що входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України", створило перший в Україні ударний безпілотник гелікоптерного типу.

Як повідомив в інтерв'ю директор компанії Юрій Польовий, презентація прототипу має відбутися на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека" (запланована на червень цього року).

Читайте також: Є своє, але воно непотрібне: ЗСУ не розглядає для модернізації ударних Мі-24 український комплекс "Бар‘єр-В"
AV500W
Ударні БПЛА гелікоптерного типу розробляють лише декілька країн, як то Китай зі своїм дроном AV500W

За словами розробників, вітчизняний БПЛА-гелікоптер зможе нести й використовувати ракетне озброєння, тобто матиме досить велику вантажність та розміри. Крім того, гвинтокрила машина буде мати високий ступінь захисту від ворожих засобів РЕБ.

Очільник ПрАТ "Рамзай" повідомив, що компанія працює над цим проектом вже кілька років й планує у цьому році почати льотні випробування першого дослідного зразка.

ПМ-ЛКТ
Підвісний модуль ПМ-ЛКТ від комплексу керованого озброєння 524Р демонструвався й 18 травня в цеху "Мотор Січ" під час церемонії передачі перших трьох комплектів нових металевих лопатей для Мі-24

Нагадаємо, компанія "Рамзай" відома як інтегратор та розробник (разом з ДККБ "Луч", ПАТ "Мотор Січ" та ДП "Фотоприлад") комплексу керованого озброєння 524Р, який, зокрема, дозволяє використовувати керовані ракети РК-2В ("Бар'єр-В") гелікоптерам Мі-8МСБ-В.

Мі-8МСБ-В
Мі-8МСБ-В від АТ "Мотор Січ" з встановленим комплексом керованого озброєння 524Р спільної розробки та виготовлення ДержККБ "Луч", ПрАТ "Рамзай" та ДП "Фотоприлад" на виставці MSPO-2018

Також нещодавно стало відомо, що почалися заводські випробування іншої розробки - системи управління зброєю бойового гелікоптера з оптико-прицільною станцією наведення ПрНК-17 (24), яка окрім звичайного озброєння притаманного ударним машинам (керовані ракети, НАР тощо) в потенціалі зможе дозволити вести й повітряний бій з використанням ракет з інфрачервоною системою самонаведення Р-73.

Читайте також: Перші три комплекти українських лопатей для Мі-24 передані ЗСУ: на черзі композитні (відео)