xcounter
#

Олег Уруський розповів, де саме Мінстратегпром планує будувати патронний завод

5705
Україна уже здатна виробляти окремі елементи до боєприпасів
Україна уже здатна виробляти окремі елементи до боєприпасів

Паралельно Мінстратегпром планує створити індустріальний парк для боєприпасної галузі на базі заводу "Зірка" у Шостці

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості розглядає декілька варіантів та локацій для побудови патронного заводу в Україні. Про це віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський розповів в інтерв’ю виданню "Апостроф".

"Загалом, розглядається декілька локацій, і ще зарано про щось конкретно говорити", - сказав Олег Уруський у відповідь на питання журналіста.

Читайте також: В Україні опанували спорядження 155-мм снарядів методом вакуумного заливання (відео)
Віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

При цьому очільник Мінстратегпрому не став підтверджувати чи спростовувати заяву Житомирської міської ради, яка у липні цього року заявляла про начебто існуючі домовленості з "американськими інвесторами" про будівництво патронного заводу на землях міста.

Базове питання, яке досі стримувало проекти по створенню тих же патронних заводів: звідки взяти 70-100 мільйонів доларів інвестицій, та як забезпечити рентабельність роботи на рівні 30%

Водночас, як наголосив віце-прем’єр-міністр Олег Уруський, Мінстратегпром цілісно працює над створенням боєприпасної галузі.

"В Україні уже є багато точок, де виробляються ті чи інші елементи боєприпасів. Ефективна взаємодія різних виробників, заповнення тих "прогалин", що поки що відсутні в Україні, і є завданням Міністерства. Робота в цьому напрямку продовжується, і я переконаний, що скоро вона дійде до логічного завершення", - сказав очільник Мінстратегпрому.

Окремо Олег Уруський розповів про майбутнє заводу "Зірка" в Шостці, що спеціалізується на виробництві спеціхімії для боєприпасної галузі.

"Цей завод дійсно має багаторічну історію та серйозний потенціал. Однак в останній час він знаходиться в критичному стані. Витім, розглядається можливість створення на території підприємства одразу цілої низки нових виробництв. У тому числі – і виробництво різних типів пороху", - сказав керівник Мінстратегпрому.

Майбутнє боєприпасної галузі України - снаряди калібру 155-мм, 152-мм та баражуючий боєприпас "Мисливець" від ДАКХ "Артем" на виставці "Зброя та Безпека-2021"
Читайте також: Боротьба за держзамовлення на виготовлення снарядів для САУ "Богдана" набирає обертів (фото)