xcounter
#

Оборонні проєкти України та Словаччини: "Українська бронетехніка" провела перемовини з Czechoslovak Group

11075
Платформа ASCOD, фото — "Українська бронетехніка"
Платформа ASCOD, фото — "Українська бронетехніка"

Словаччина заявила, що не буде постачати озброєння Україні, але як це впливає на політику словацьких компаній

Компанія "Українська бронетехніка" провела зустріч з представниками словацької компанії Czechoslovak Group, які запевнили, що вони й надалі працюватимуть з українською оборонкою у рамках чинних та майбутніх проєктів — таку інформацію Defense Express повідомив начальник управління маркетингу "Української бронетехніки" Роман Шеленг.

Ascod 42
Ascod 42 від General Dynamics Land Systems
"Ми проводили зустріч і перемовини з керівництвом і власниками Czechoslovak Group

під час цієї виставки [IDEB-2023

Читайте також: Ракетні системи та артилерія завдають до 90% вогневого ураження противнику — бригадний генерал Баранов

, що з 3 по 5 жовтня проходила у Словаччині

], і вони своєю чергою провели перемовини з новою партією-лідером... і вони запевнили нас, що це жодним чином не відобразиться на нашій поточній співпраці", — каже Шеленг.

Так, за його словами, словацька компанія буде продовжувати всі існуючи проєкти і, ба більше, йшлося про розширення проєктів та співпраці. "Вони сказали, що не все так однозначно і заяви Словаччини стосувалися того, що вони не будуть експортувати або дарувати власну зброю, ту, яка стоїть на озброєнні словацького війська".

122-мм боєприпаси
"Українська бронетехніка" в кооперації з країнами НАТО виготовляє 122-мм артилерійські боєприпаси для ЗСУ, фото ілюстративне
Водночас Шеленг зауважує, що у Словаччині нічого не мають проти постачання зброї на комерційній основі: "Тому ми дуже оптимістично налаштовані і вважаємо, що це не стане перепоною в нашій плідній співпраці".

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що "Українська бронетехніка" разом з Czechoslovak GroupCzechoslovak Group та General Dynamics European Land Systems обговорюють питання постачання та ліцензійного виробництва в Україні БМП ASCOD.

Читайте також: Україна показала в Словаччині низку зразків зброї, але найцікавіше — про що домовлялися наші зброярі