xcounter
#

Постачання та ліцензійне виробництво БМП ASCOD для ЗСУ: в "Українській бронетехніці" розповіли деталі

8848
Ascod 42 від General Dynamics Land Systems
Ascod 42 від General Dynamics Land Systems

Спеціалісти компанії спільно з військовими та представниками ДНДІ ВС ОВТ відвідали завод GDELS в Іспанії, де ознайомилися з виробництвом БМП ASCOD та протестували машину

Компанія "Українська бронетехніка" обговорює з General Dynamics European Land Systems можливість у стислі терміни поставити до Збройних Сил України бойову машину піхоти ASCOD — таку інформацію повідомив генеральний директор компанії Владислав Бельбас, як розповідають у пресслужбі "Української бронетехніки".

Крім того, також розглядається питання якнайшвидшої організації виробництва та обслуговування цієї бронетехніки в Україні, а також інтеграції передових систем озброєння, електроніки та зв’язку, стверджує Бельбас.

Читайте також: "Українська бронетехніка" показала модифікований "Новатор": які оновлення отримала машина
БМП ASCOD Збройні Сили України
Платформа ASCOD, фото — "Українська бронетехніка"

Як йдеться у повідомленні, варіант ліцензійного виробництва бойових машин піхоти ASCOD розглядається трьома компаніями — General Dynamics European Land Systems (GDELS), "Українською бронетехнікою" та східноєвропейським промисловим конгломератом Czechoslovak Group.

Спеціалісти "Української бронетехніки" разом з військовими ЗСУ, а також фахівцями з ДНДІ ВС ОВТ, а також спеціалісти з Czechoslovak Group, вже були з візитом на виробничих потужностях GDELS в Іспанії, місто Трубія, де ознайомилися з виробництвом бронетехніки.

Українська делегація вже ознайомилася з виробництвом та можливостями платформи ASCODS, фото — "Українська бронетехніка"

Водночас українські військові протестували бойову машину піхоти ASCOD, щоб порівняти її можливості з тими зразками бронетехніки, які Сили оборони України використовують на полі бою.

У компанії нагадують, що ASCOD — це універсальна платформа, яка може бути озброєна низкою різних систем, від бойових модулів з 30-мм та 40-мм автоматичними гарматами до башт зі 105-мм чи 120-мм гарматами або ж протитанковими ракетними установками.

Читайте також: "Українська бронетехніка" в 2023 році вже зробила понад 600 мінометів для ЗСУ