xcounter
#

Ракетні системи та артилерія завдають до 90% вогневого ураження противнику — бригадний генерал Баранов

4286
Німецка САУ PzH 2000 у ЗСУ, фото — 43-я ОАБр
Німецка САУ PzH 2000 у ЗСУ, фото — 43-я ОАБр

Сили оборони України з лютого 2022 року знищили тисячі зразків озброєння та військової техніки російського війська

Сьогодні артилерійські системи відіграють надважливу роль на полі бою і саме на ракетні війська та артилерію сьогодні припадає до 90% вогневого ураження сил та засобів противника — таку цифру називає начальник Головного управління Ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ бригадний генерал Сергій Баранов.

Читайте також: Західні аналітики думають, що в РФ стало вдвічі більше МиГ-31К під "Кинжал"
САУ CAESAR ЗСУ
Французька САУ Caesar у ЗСУ, фото — АрміяInform

Завдяки наявності на озброєнні Сил оборони високоточних ракетних систем, таких як американські HIMARS та M270, і західних зразків 155-мм артилерійських систем, Україна змогла створити "далекобійний "вогневий кулак", який б’є настільки потужно, що ворог вже не має змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу", цитує Баранова Military Media Center.

Як наголошує генерал, українські артилеристи завдають ювелірних ударів по російських артилерійських системах, завчасно виявляючи їхнє місцерозташування.

HIMARS
Вогонь з HIMARS, фото — U.S. Marine Corps, Cpl. AaronJames B.Vinculado

Високі результати українська артилерія демонструє завдяки низці факторів — як рівню навченості наших військових, так і технологічним перевагам — використанню сучасних цифрових технологій, автоматизованих СУВ та систем контрбатарейної боротьби, відзначає Баранов.

Так, наприклад, якщо порівняти дані порталу Oryx, то з лютого 2022 року лише за підтвердженими на фото та відео випадками РФ втратила ледь не вдвічі більше буксированої артилерії (Towed Artillery), майже у два з половиною рази більше самохідної артилерії (Self-Propelled Artillery), і у понад п’ять з половиною разів більше — ракетних систем залпового вогню (Multiple Rocket Launchers).

Читайте також: Якщо Армія США під час війни випускала мінімум по 20 ATACMS в день, то скільки зараз може бути ракет