xcounter
#

Коронавірус "атакував" авіаносну ударну групу Великої Британії

562
Лише на боргу флагмана – авіаносця HMS Queen Elizabeth виявлено більше 100 випадків захворювання
Лише на боргу флагмана – авіаносця HMS Queen Elizabeth виявлено більше 100 випадків захворювання

Але всупереч цьому, ударне угрупування Королівських ВМС продовжуватиме свій "глобальний похід"

Другий рік пандемії Covid-19 дає і нові спостереження по темі коронавірусу як прикладної та реальної загрози для військово-морських сил країн світу.

Наприклад, британський портал UK Defence Journal пише, що зараз коронавірус уразив авіаносну ударну групу Королівських ВМС на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth, котрий виконує свій "глобальний похід".

Читайте також: Святкування дня ВМФ РФ в Севастополі скасовується: окупанти злякались коронавірусу - і не дарма
Авіаносець HMS Queen Elizabeth в акваторії порту Лімасол, Кіпр, 3 липня цього року

Відзначається, що лише на самому флагмані захворіло близько 100 осіб, і таким чином в зоні ризику опинились 3700 осіб – членів екіпажів кораблів та штату авіагрупи авіаносця.

Є припущення, що британські моряки підхопили коронавірус під час зупинки на Кіпрі.

Авіаносець HMS Queen Elizabeth пройшов Суецький канал 6 липня цього року

Однак Міноборони Великої Британії не планує зупиняти "глобальний похід" своєї АУГ, котра має охопити 40 країн протягом 28 тижнів.

Для початку, міністр оборони Бен Уоллес, щоб заспокоїти громадськість, заявив, що кожен британський моряк отримав по дві дози вакцини від коронавірусу. І також – що капітани кораблів та командувач АУГ мають достатню свободу для прийняття рішень.

Після заходу в Аденську протоку британська АУГ на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth провела спільні маневри із японським есмінцем Setogiri

Поки що, як доповнює польський портал Defence 24, приводів переривати похід поки що нема. Ті близько 100 осіб, що уже уражені коронавірусом, хворіють у легкій формі.

"Отці-командири" кораблів відновили засоби перестороги – пересування моряків по кораблям строго маршрутизовано, носіння санітарних масок стало знову обов’язковим. Хоча такі засоби перестороги можуть виявитись неефективними, бо корабель – це по суті сума тісних приміщень, котрі мають спільну вентиляцію.

Флоти Великої Британії та США утворили ударне угрупування в складі авіаносців HMS Queen Elizabeth та Ronald Reagan, і також - УДК Iwo Jima

Врешті, у британських ВМС уже був сумний досвід, коли їм в грудні 2020 року довелось переривати похід свого фрегата HMS Northumberland із-за зашкалюючої кількості випадків захворювання на Covid-19.

Власне, на основі цього прикладу Королівський флот Великої Британії розробляв перестороги, щоб убезпечити своїх моряків від зараження коронавірусом, і все рівно – не спрацювало.

Схоже, британці готові пожертвувати усім можливим для відновлення престижу "авіаносної держави", котрий Туманний Альбіон втратив у 2014 році після списання авіаносцяHMS Illustrious
Читайте також: Велика Британія наполовину посилить ППО есмінців-"побратимів" HMS Defender