xcounter
#

Колишній очільник "Роскосмоса" разом з "Пятнашками" тестує сумнівну зброю, щоб проштовхнути її у "серію"

7982
Колишній очільник "Роскосмоса" разом з "Пятнашками" тестує сумнівну зброю, щоб проштовхнути її у "серію"

Коли після "космоса" вирішив перейти на більш "приземлену" роботу

Колишній очільник російського "Роскосмоса" Дмітрій Рогозін не сидить без діла і вигадав для себе нову роботу – за його ініціативи була створена група "Царские волки", задача якої доволі проста – проводити випробування зброї.

Якщо точніше, то Рогозін зібрав низку "військових радників та експертів", яка має тестувати "перспективні зразки озброєння, комплексів та техніки, які за якихось причин не були запущені у серійне виробництво в зоні так званої "спецоперації", тобто безпосередньо на війні в Україні.

Читайте також: ​Іржава космічна скрепа Росії: про точку неповернення "Роскосмоса" на шляху до безодні
рогозин царские волки
Рогозин нібито на полі бою в Україні тестує ці своїми "Царскими волками" обділені увагою зразки ОВТ

Зокрема, сам Рогозін у своїх соцмережах повідомляє, що нещодавно спільно з незаконним збройним формуванням батальйоном "Пятнашка" вони як на полігоні, так і безпосередньо на полі бою протестували комплекс боротьби з безпілотниками "Барьер-купол".

Цей комплекс було розроблено російською компанією "Рубеж-инжиниринг", його безпосереднє призначення – "забезпечення безпечного купола, щоб підрозділи могли спокійно виконувати задачу при "нападу" безпілотних засобів противника.

Комплекс побудований за принципом просторово-рознесеної системи, має відносно "скромні" характеристики – виявлення до 1,8 км, радіус подавлення каналів управління та навігації – "не менш як 1 км".

Перегляд відео – на власний розсуд читачів

Водночас сам розробник позиціює свою систему передусім як призначену для "захисту стаціонарних об’єктів від малих" БПЛА, тоді як у Рогозіна хваляться, що така система може "виконувати задачі по будь-яких типах дронів".

Відзначається, що "група Рогозіна" також вже встигла протестувати "розумний приціл" для мінометів з бійцями так званого "1-го армійського корпусу НМ ДНР", а також "перспективні засоби зв’язку", ймовірно, ще якісь системи тестуються в режимі "секретності".

міномет
"Розумний приціл" для міномета

Що цікаво, сам Рогозін називає свою тестувальну групу "приватною військово-промисловою компанією" і стверджує, що її задача – просувати розробки невеликих компаній. Судячи з усього, Рогозін після провалу з "Роскосмосом", вирішив зайнятися просуванням доволі сумнівних розробок під виглядом потрібного на полі бою "ноу-хау", що нібито здатна протистояти у тому числі й "натівській" техніці.

Читайте також: Черговий "космічний" проект "Роскосмосу": на цей раз космоплан