xcounter
#

КНВО "Форт" планує запустити лінію з виробництва стрілецьких боєприпасів "радянських" калібрів

4354
Сучасна лінія з виготовлення набоїв - фото ілюстративне
Сучасна лінія з виготовлення набоїв - фото ілюстративне

Мова йде про патрони для автоматів, гвинтівок та кулеметів калібру 5,45 мм, 7,72 мм, 12,7 мм та 14,5 мм

Казенне науково-виробниче об’єднання "Форт" МВС України збирається на власних потужностях запустити лінію з виготовлення стрілецьких набоїв для автоматичної вогнепальної зброї "радянського" калібру.

Як повідомили у своєму відеосюжеті кореспонденти "Еспресо", мова йде про всю лінійку подібних боєприпасів.

Читайте також: Олег Уруський розповів, де саме Мінстратегпром планує будувати патронний завод
КНВО Форт
Конкретні терміни та інші подробиці про відкриття нових ліній з виготовлення набоїв "дефіцитних" калібрів на КНВО "Форт" у відеосюжеті "Еспрессо" не повідомляються

"Після втрати Луганського патронного заводу, який у 2014 році опинився на окупованій території, всі силові структури України відчули критичний дефіцит набоїв до автоматичної стрілецької зброї у калібрах 5,45 та 7,62 і більших, для крупнокаліберних кулеметів 12,7 та 14,5 мм. Тож найближчим часом вінницький завод "Форт" планує запустити власну лінію виробництва цих необхідних стрілецьких боєприпасів", - зазначають автори сюжету.

Виготовлення патронів 9х18 та 9х19 мм на КНВО
Виготовлення патронів 9х18 та 9х19 мм на КНВО "Форт"

При цьому, журналісти нагадали, що у КНВО "Форт" вже є певний досвід з виготовлення набоїв для вогнепальної зброї.

Так, завод вже має власну працюючу лінію повного циклу виробництва пістолетних патронів калібру 9х18 (Makarov) та 9х19 мм (Luger), яка була відкрита у грудні 2018 року.

Нагадаємо, про плани з будівництва патронного заводу в Україні з початку війни вже неодноразово заявляли чиновники та менеджери різних рівнів.

виробництво патронів
За останні сім років про різноманітні плани з відкриття підприємства з виготовлення набоїв різних калібрів заявлялося неодноразово на різних рівнях, однак власного патронного заводу в Україні й досі не має

Зокрема, в цьому році про відкриття такого заводу за кошти американських інвесторів у промисловій зоні міста повідомляла Житомирська міська рада.

Також у цьому році про початок спільної роботи над техніко-економічним обґрунтуванням будівництва патронного заводу за кошти інвестора в Україні повідомили й в ДК "Укроборонпром". Концерн та ДАКХ "Артем" у червні 2021 року підписали відповідну Угоду щодо виробництва боєприпасів до стрілецької зброї з канадськими компаніями GL Munitions Inc. та Waterbury-Farrel.

Читайте також: Патронні заводи для України: кажуть, що закордонні інвестори вже стоять у черзі