xcounter
#

​Керівництво "Укроборонпрому" попросять "на вихід": названо ім’я кандидата на пост очільника держконцерну

В "Укроборонпромі" може змінитись вже третій очільник за рік
В "Укроборонпромі" може змінитись вже третій очільник за рік
8863

У ЗМІ з’явилась інформація щодо можливого звільнення Ігоря Фоменко з посади в.о. гендиректора "Укроборонпрому"

Новим очільником "Укроборонпрому" може стати Юрій Гусєв - голова Херсонської обласної державної адміністрації. Про це, з посиланням на власні джерела в Офісі президента, пише інформагенція "Оборонно-промисловий кур’єр".

"Юрій Гусєв щойно пройшов співбесіду у першої особи та отримав добро", - цитує видання слова свого співрозмовника та підкреслює, що "всі інші учасники обговорення виступили проти цієї кандидатури". За інформацією від іншого анонімного джерела - рішення все ще обговорюється.

Читайте також: Скандали "Укроборонпрому", бюджет на оборону, Bayraktar TB2 для українського війська та "Богомол" з "Нептуном": події тижня від Defense Express
Юрій Гусєв
Юрій Гусєв - одна з кандидатур на посаду очільника "Укроборонпрому"

Водночас про своє можливе звільнення заявив і в.о. гендиректора "Укроборонпрому" Ігор Фоменко в інтерв’ю виданню РБК. Він розповів, що стосовно нього "найближчим часом будуть прийняті певні кадрові рішення", які можуть відбутися "наступного тижня, а може через місяць".

Стосовно Юрія Гусєва, то він у 2014-2016 роках обіймав посаду заступника Міністра оборони України, з липня 2019 року зайняв крісло голови Херсонської ХОДА. До цього відхилив пропозицію фракції "Слуга народу" йти під 41 номером у парламентському списку на вибори.

За інформацією Defense Express один з альтернативних кандидатів на посаду гендиректора "Укроборонпрому" - Денис Гордієнко, очільник "Зоря"-"Машпроект", що входить до складу концерну.

Денис Гордієнко
Денис Гордієнко - можлива альтернативна кандидатура

У будь-якому випадку, судячи з усього, питання заміни керівництва "Укроборонпрому" в Офісі президента вже ухвалено.

Читайте також: В проект держбюджету-2021 Кабмін збільшив витрати на оборону: хто і на що отримав більше коштів