xcounter
#

"Атлон Авіа" розгорнула форсований ремонт БПЛА "Фурія", які коригують вогонь артилеристів ЗСУ по армії РФ

"Атлон Авіа" розгорнула форсований ремонт БПЛА "Фурія", які коригують вогонь артилеристів ЗСУ по армії РФ
17864

​Артем В’юнник: "Зараз ми ремонтуємо наші безпілотники "Фурія" за лічені дні, аби артилеристи мали можливість знищувати ворога"

НВП "Атлон Авіа" активно проводить роботи з ремонту безпілотних апаратів А1-СМ "Фурія", які активно використовуються у ході бойових дій артилерийськими підрозділами Збройних Сил. Як повідомив Defense Express директор компанії "Атлон Авіа" Артем В’юнник, колектив підприємства перебазувався на Західну Україну і розгорнув виробничі потужності на новому місті. Нині компанія "Атлон Авіа" працює у штатному режимі, проте зі значним навантаженням.

"Найперше, найголовніше і майже єдине, над чим ми зараз працюємо і про що нас просять артилерійські підрозділи - це максимально швидко відновлювати і повертати у роботу безпілотні комплекси", - наголосив Артем В’юнник.

Читайте також: ЗСУ захопили станцію радіолокаційної розвідки армії РФ СНАР-10М1

Якщо раніше відновлення пошкоджених комплексів в рамках державного замовлення займало чи не рік, то "сьогодні відновлення відбувається значно швидше. Йдеться про лічені дні. За тиждень ми відновлюємо десятки безпілотників. У разі, якщо це суттєві пошкодження, що потребують очікування комплектуючих, то це тижні. Але у таких випадках ми намагаємо надати нашим військовим заміну", - повідомив керівник компанії "Атлон Авіа".

Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1-СМ "Фурія", який розроблений та серійно випускається НВП "Атлон Авіа", використовуються українськими військовими в бойових діях з російськими окупантами вже сім років.

За цей час ЗСУ отримали близько 100 таких комплексів (приблизно 300 безпілотних апаратів). 9 квітня 2020 року цей БпАК став першим з виробів такого типу від приватної вітчизняної компанії, що пройшов держвипробування й був прийнятий на озброєння ЗСУ.

Нині А1-СМ "Фурія" активно застосовується на усіх напрямах дій українських артпідрозілів - як вдень, так і вночі. Про те, як компанія "Атлон Авіа" налагодила ремонт та виробництво БпЛА на новому місті, про проблеми та успіхи, а також про головні висновки для промисловці після першого місяця широкомасштабної агресії Росії проти України - буде у інтерв’ю Defense Express найближчим часом.

Читайте також: Російська броня: танкісти армії РФ "укріпили" Т-72Б3 березовими колодами (фото)