xcounter
#

ЗСУ знищили дроном Т-55 рашистів, ворог кидає їх на штурми (відео)

10812
Підбитий бійцями ЗСУ рашистський Т-55, літо 2023 року, джерело - телеграм-канал NMFTE
Підбитий бійцями ЗСУ рашистський Т-55, літо 2023 року, джерело - телеграм-канал NMFTE

Окупанти розконсервували свої Т-55 ще минулого року і використовують їх на полі бою для різних завдань

Офіційний канал 3-ї бригади оперативного призначення "Спартан" Нацгвардії України оприлюднив відео, як оператори FPV-дронів зруйнували плани рашистів, що на танках намагалися обстрілювати позиції наших військових. "Так, за один успішний день нацгвардійцями було знищено танки Т-72 та Т-55 противника", — відзначають у бригаді.

І відео привертає увагу саме тим, що тут FPV-дроном уражено російський Т-55 з "мангалом" — судячи з усього, йдеться про покинуту машину, яку окупанти використовували саме для штурмів. Нагадаємо, що розконсервацію свої Т-55/Т-54 рашисти розпочали на початку минулого року. Водночас згідно з даними Oryx, візуально підтверджено втрата російськими окупаційними військами понад 2700 танків, з них захоплені як трофеї Силами оборони України 542 машини.

Читайте також: Де ще у 2024 році можливо взяти радянські танки для ЗСУ: від Т-72, до M-84 та Т-80УД

Також пригадаємо, що ще восени 2022 року стало відомо ремонтний бронетанковий завод №103 міноборони РФ протягом трьох років має модернізувати 800 танків Т-62, які ворог почав знімати зі зберігання навесні 2022 року. Станом на сьогодні Oryx фіксує втрату до 100 одиниць цих машин різних модифікацій.

Свої Т-54/Т-55 та Т-62 рашисти використовують передусім не для штурму "в лоб", а як імпровізовані САУ для стрільби із закритих позицій чи, наприклад, як "штурмові гармати" для вогневої підтримки піхоти, і в цій ролі вони цілком ефективні.

Крім того, було також зафіксовано, що ці танки окупанти поки що із сумнівними результатами використовують як машини-камікадзе — завантажують танки вибухівками, блокують педаль газу і спрямовують їх у напрямок позицій наших військових, водночас такі танки успішно та ефектно знищуються FPV-дронами.

Читайте також: Чудовий приклад того, як у НАТО відірвані від реальності щодо FPV-дронів й пояснюють чому вони не потрібні