xcounter
#

ЗСУ закупили понад тисячу нових димових гранат РДГ-55Ч

2080
Ручні димові гранати РДГ-55 та їх зменшені версії РДГ-55М від "НВПП "Спаринг-Віст Центр"
Ручні димові гранати РДГ-55 та їх зменшені версії РДГ-55М від "НВПП "Спаринг-Віст Центр"

Лише з шостої спроби Міноборони уклало договір з приватним виробником "НВПП "Спаринг-Віст Центр"

Міноборони закупило 1110 нових димових гранат українського виробництва РДГ-55Ч (чорного диму) в приватної львівської компанії "ЕКОТЕСТ-ЦЕНТР" на суму у 1 049 616 гривень.

Згідно з інформацією, що оприлюднена на майданчику державних закупівель ProZorro, військова продукція мала бути відвантажена замовнику до 31 жовтня 2020 року (договір укладений 11 серпня ц.р.).

Читайте також: Українські гранати підтверджують високі тактико-технічні характеристики
тендер ProZorro

Вартість однієї димової гранати РДГ-55Ч від "ЕКОТЕСТ-ЦЕНТР" (компанія "дочкою" відомого НВПП "Спаринг-Віст Центр", яке є членом ГС "Ліга оборонних підприємств України") становить 954 гривень.

Димові гранати РДГ-55
Ручні димові гранати РДГ-55 та їх зменшені версії РДГ-55М від "НВПП "Спаринг-Віст Центр". Генерують дими білого та чорного кольорів

Варто додати, що серпневий тендер є вже шостим за рахунком (попередні п’ять, які намагалися регулярно провести з березня ц.р. - не відбулися). В усіх тендерах брало участь ТОВ "ЕКОТЕСТ-ЦЕНТР". Також в одному з них свою пропозицію надало ТОВ "Науково-сервісна фірма "ОТАВА", ще у двох - ТОВ "Стар Технолоджі".

димова граната РДГ-55Ч
Активація димової гранати РДГ-55Ч

Нагадаємо, Науково-виробниче приватне підприємство "Спаринг-Віст Центр" більш відоме як виробник різноманітних засобів радіаційного контролю (ТМ "ЕКОТЕСТ"). Але з початком війні у компанії вирішили опанувати й виробництво піротехнічних виробів для військових.

Так раніше вже були представлені розроблені "Спаринг-Віст Центр" ручні димові гранати РДГ-55, їх зменшені версії РДГ-55М, димові шашки ДШ-157, сигнальні міни СМ-У та уніфіковані димові шашки УДШ-У (які, до речі, у липні ц.р. пройшли державні випробування).

Читайте також: Димова зброя: нові піротехнічні технології для українських військових (відео)