xcounter
#

ЗСУ впевнено навалюють зі своїх гігантських САУ, поки армія РФ шарахається від розірваних стволів та лізе на бази зберігання

44408
Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Поки ЗСУ навалюють рашистам зі своїх 203-мм САУ "Піон", окупанти знову полізли на свої бази зберігання

Збройні Сили України продемонстрували роботу 203-мм самохідних артилерійських установок 2С7 "Піон". Відео з роботою українських САУ опублікувала 43-а окрема артилерійська бригада імені гетьмана Тараса Трясили.

На кадрах можна помітити щонайменше дві САУ "Піон", які насипають по ворожих позиціях 203-мм снаряди. З цього ми знову можемо зробити проміжний висновок про те, що ЗСУ ще мають снаряди до цих гігантських артилерійських установок, щоб "пригощати" ними російську окупаційну армію.

Читайте також: Видовищні кадри роботи 203-мм САУ 2С7 "Піон": ЗСУ "випускають "Кракенів"

203-мм САУ
Українські 203-мм САУ "Піон"

Разом з тим, у контексті цієї новини варто згадати й іншу – про модернізований "Піон" рашистів, який наочно продемонстрував одну з проблем, яка спіткає ці САУ – високий рівень зносу стволів.

САУ
Розірваний ствол рашистської САУ "Малка"

Крім того, також варто згадати й про те, що РФ почала активно знімати з баз зберігання свої САУ "Піон" на 94-му арсеналі в Омську – так, якщо станом на травень супутникові знімки фіксували, що на цій базі зберігається 170 одиниць цих САУ, то вже 18 липня там залишилося 110 російських 203-мм САУ.

203-мм САУ 2С7
РФ знімає зі зберігання свої 203-мм САУ 2С7 "Піон"

Водночас актуальним залишається питання щодо стану цих самохідних артилерійських установок, які тривалий час перебували на зберігання – сподіваємося, що вони мають для своїх же власників ще не один "розірваний" сюрприз.

Читайте також: Гаубиця M777 проти гігантської 203-мм САУ "Піон" армії РФ: що буде, якщо не вчитися на свої помилках (відео)