xcounter
#

ЗСУ полюють на "Мальву": з’явилися кадри удару FPV-дрона по новій російській САУ

16883
152-мм САУ 2С43 "Мальва"
152-мм САУ 2С43 "Мальва"

Вперше нову колісну САУ 2С43 "Мальва" російського окупаційного війська було помічено на полі бою на початку літа цього року

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко у своїх соцмережах оприлюднив відео, як один з екіпажів FPV-дронів уразив новітню російську колісну самохідну артилерійську установку "Мальва".

Відзначається, що російську САУ вполювали на Харківщині, на напрямку Липці-Глибоке, заявляється про пошкодження ворожої машини. На кадрах можна побачити використання FPV-дрона з автоматичним донаведенням на ціль.

Читайте також: Фінляндія збиралась робити свою колісну САУ, а тепер її цікавить CAESAR NG

Це вже не вперше протягом останнього часу, коли ця російська САУ отримає пошкодження, зокрема нещодавно з’явилися фото однієї з "Мальв", в яку поцілили ракетою M30A1 з вольфрамовими кульками — це було вперше, коли зафіксовано ураження цієї нової САУ противника. На жаль, машина не була знищена і, судячи з усього, підлягає ремонту.

Нагадаємо, що вперше російську САУ 2С43 "Мальва" на полі бою було зафіксовано у червні цього року, один з наших розвідувальних БПЛА помітив її ще на території Бєлгородской області.

Ця колісна САУ позиціюється фактично як "аналог" французької CAESAR. Вона має задекларовану дальність у 24,5 км, бойову масу у 32 тонни і боєзапас у 30 снарядів. Створена на базі шасі БАЗ-6010-027 зі 152-мм гарматою 2A64.

Також відомо, що ще у 2023 році у РФ вже розпочали роботи над далекобійнійшою версією цієї САУ, перед тим машину критикували за те, що вона поступається у дальності західним артилерійським системам.

Читайте також: "Розумні" дрони як нагальна потреба для ЗСУ: в Україні створюють "ройові" технології на базі штучного інтелекту