xcounter
#

ЗСУ підготували нових операторів ПТРК "Стугна-П" та "Корсар" для бойових бригад (фото)

ПТРК "Стугна-П" у Школи протитанкової артилерії
ПТРК "Стугна-П" у Школи протитанкової артилерії
6556

Також ця група випускників-військовослужбовців із різних бойових бригад Збройних Сил України пройшла факультатив з використання ПТРК FGM-148 Javelin та NLAW

Черговий випуск операторів відбувся на базі Школи протитанкової артилерії 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Як повідомила АрміяInform з посиланням на в.о. начальника Школи підполковника Сергія Гончарова, навчання українські військові проходили впродовж 30 днів як у класах, так і на полігоні.

Читайте також: ЗСУ показали, що залишиться від бронетехніки ворога після застосування ПТРК NLAW
Мультимедійний тренажер ПТРК Корсар
Мультимедійний тренажер ПТРК "Корсар"

"Загалом за період навчання кожен із фахівців здійснив не менше ніж 100 тренажерних пусків з ПТРК "Корсар" і "Стугна-П". Сьогодні випускається три групи військовослужбовців. Частина з них підтвердила свій фаховий рівень, інші, окрім цього, здобули фах командира відповідного протитанкового підрозділу", - розповів Сергій Гончаров.

Окрім власне практичних тренувань з пусків з вітичзняних протитанкових комплексів виробницвта ДККБ "Луч", з широким застосуванням сучасних тренажерів, значну увагу в навчанні нових операторів ПТРК було приділено також інженерній підготовці, маскуванню, скритому переміщенню і тактиці дій.

Стугна-П
Оператор ЗСУ с пультом керування ПТРК "Стугна-П" під час навчання

"Велике значення має власне маскування: вихід розрахунку і заняття позиції повинно бути весь час скритним. Тому що розрахунок ПТРК — це одна з найважливіших цілей для снайперів противника. Вони добре знають, яку шкоду можуть заподіяти протитанкісти. Тож ведуть полювання на них. І маскування, скрите переміщення, відповідний захисний одяг, зокрема "кікімори", — це для протитанкістів життєво необхідні компоненти успішного виконання завдань", - відзначив в.о. заступник командира навчального артилерійського полку — начальник відділення організації навчального процесу підполковник Микола Ханас.

ПТРК ЗСУ
Окрім навчань з пусків із ПТРК, інструктори-оператори протитанкових комплексів також проходили й інші види практичної підготовки

Варто додати, що днями на одному з полігонів Київської області також відбулася практична перевірка вмінь і навичок майбутніх інструкторів-операторів ПТРК "Стугна-П" та "Корсар" Сил територіальної оборони ЗСУ.

Також військовослужбовці ЗСУ продовжують опанування сучасних протитанкових комплексів наданих країнами-партнерами з НАТО - FGM-148 Javelin й NLAW, а також одноразових гранатометів M141 Bunker Defeat Munition.

FGM-148 Javelin ЗСУ
Стрільби з ПТРК FGM-148 Javelin ЗСУ

Зокрема відомо, що протитанкові ракетні комплекси третього покоління виробництва США надійшли у 72-гу ОМБр імені Чорних Запорожців.

ПТРК NLAW
Навчання ЗСУ з застосуванням британських ПТРК NLAW
Читайте також: ЗСУ показали, що залишиться від танків ворога після влучання Javelin