xcounter
#

ЗСУ отримали першу партію вкрай необхідних 35-мм боєприпасів з Німеччини

2093
Зенітна самохідна установка Gepard у ЗСУ, стоп-кадр з відео Командування Об’єднаних Сил ЗСУ
Зенітна самохідна установка Gepard у ЗСУ, стоп-кадр з відео Командування Об’єднаних Сил ЗСУ

Через менш як сім місяців після підписання контракту німецька Rheinmetall виготовила та передала Україні 35-мм боєприпаси до ЗСУ Gepard

Міністерство оборони Німеччині на своєму офіційному сайті оприлюднило повідомлення, в якому розповідає, що Збройні Сили України отримали "п’ятизначну кількість" 35-мм боєприпасів до самохідних зенітних установок Gepard, які використовують наші військові. У оборонному відомстві відзначають, що їм вдалося "успішно та в амбітні терміни" побудувати виробничу лінію для цих боєприпасів.

Читайте також: Що цікавого, крім танків, Німеччина передає у новому пакеті оборонної допомоги для ЗСУ
зенітна самохідна установка Gepard
Зенітна самохідна установка Gepard у ЗСУ, стоп-кадр з відео Командування Об’єднаних Сил ЗСУ

"Я радий, що ми так швидко і без бюрократичних процедур розпочали виробництво і хочу подякувати всім учасникам за прекрасну роботу. Ми ще раз демонструємо, що на Німеччину можна покластися. Ми продовжимо підтримувати Україну у тих напрямках, які є нашими сильними сторонами: артилерія, боєприпаси та наземна протиповітряна оборона", — заявив очільник оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус.

Ця подія насправді досить важлива для нашої протиповітряної оборони, бо дозволить частково закрити питання досить дефіцитних боєприпасів до ЗСУ Gepard, які дуже ефективні зокрема проти дронів-камікадзе типу Shahed.

Нагадаємо, контракт на виробництво боєприпасів для Gepard Rheinmetall отримала у лютому цього року, у рамках угоди на суму 168 млн євро має бути поставлено 300 тисяч боєприпасів, з них 150 тисяч це APDS-T, і ще 150 тисяч — HEI-T.

З моменту підписання контракту пройшло менш як сім місяців і в оборонному відомстві Німеччини відзначають, що протягом цього періоду Rheinmetall вдалося "поновити виробництва і знайти процес виготовлення старих боєприпасів з використанням нових засобів".

Як швидко Україна отримає всю партію у 300 тисяч боєприпасів у міноборони Німеччини зараз не уточнюють, водночас раніше очільник Rheinmetall Армін Паппергер заявляв, що всі боєприпаси мають бути поставлені до середини 2024 року.

Читайте також: Німеччина викупила в Швеції лише 200 ракет до IRIS-T SLS для України, і це дуже тривожна цифра