xcounter
#

ЗСУ отримали 9 МЛПМ: ДОЗ-2021 з постачання цієї техніки закрито

5411
Нові МЛПМ, які ЗСУ отримали у серпні 2021 року
Нові МЛПМ, які ЗСУ отримали у серпні 2021 року

Нові мобільні лазне-пральні модулі пройшли державні випробування навесні поточного року

Загалом, за держзамовленням 2021 року Збройні сили України вже отримали 19 нових МЛПК виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (у квітні ц.р.) та дев'ять МЛПК.

"Відповідно до укладених контрактів, у серпні 2021 році до військових частин Збройних Сил вже надійшло 9 одиниць мобільних лазне-пральних модулів (МЛПМ)", - повідомив начальник Центрального управління речового забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ полковник Дмитро Кузнецов.

Читайте також: ЗСУ повністю змінять парк КШМ на нові та модернізовані зразки: стали відомі подробиці
МЛПМ
МЛПМ який власне завершив випробування весною ц.р. базувався на шасі КрАЗ

"Постачання запланованих одиниць техніки, яка весною поточного року пройшла державні випробування, відбулася за планом", - додав він.

Таким чином, заплановане на цей рік постачання спецтехніки, яке було анонсоване Управлінням забезпечення технічними засобами та майном Центрального управління речового забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ на початку цього року, виконане в повному обсязі.

МЛПК
Нові МЛПК на шасі МАЗ передані ЗСУ у березні 2021 року / Фото: АрміяInform

Нагадаємо, мобільні лазне-пральні модулі, як і мобільні лазне-пральні комплекси, призначені для індивідуального прання особистих речей та миття особового складу у польових умовах. Що вкрай важливо для забезпечення добробуту та санітарних умов для військовослужбовців ЗСУ, які захищають Україну на передовій у вкрай далеких від комфорту умовах.

МЛПК
Нові МЛПК від Крюківського вагонобудівного заводу на військовому параді на честь 30-річча Незалежності України

При цьому, нові модулі здатні обслуговувати досить велику кількість військовослужбовців. Зокрема один МЛПМ забезпечує можливість з миття особового складу - до 12 осіб на годину без виносних душових пристроїв, з ними – до 60 осіб.

МЛПМ
Попри порівняно невеликі розміри, один МЛПМ здатен обслугувати особовий склад батальйону ЗСУ

Своєю чергою, техніка для прання та сушіння встановлена в один МЛПМ дозволяє випрати та висушити близько 25 кілограмів білизни за одну годину.

Варто також додати, що нові МЛКП та МЛПМ базуються на шасі МАЗ-6317, тоді як до 2020 року таки комплекси виготовлені ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" встановлювались на вітчизняні КрАЗ.

Читайте також: "АвтоКрАЗ" відправив партію спецвантажівок високої прохідності в ЄС (фото)