xcounter
#

У 2021 році ЗСУ закупить 19 мобільних лазне-пральних комплексів

3618
МЛПК ЗСУ
МЛПК ЗСУ

Це на два комплекси менше ніж було замовлено Міноборони торік

Про плани з поповнення парку мобільних лазне-пральних комплексів та лазне-пральних модулів у цьому році повідомив начальник управління забезпечення технічними засобами та майном Центрального управління речового забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ полковник Віталій Вознюк.

"Відповідно до укладених контрактів, у 2021 році до військових частин Збройних Сил очікується постачання 19 одиниць мобільних лазне-пральних комплексів та 9 мобільних лазне-пральних модулів", - повідомив Віталій Вознюк.

Читайте також: ЗСУ закупили 41 цивільну вантажівку МАЗ на 8 млн гривень дорожче ніж військовий варіант
МЛПК
Мобільні лазне-пральні комплекси від "Крюківський вагонобудівний завод" під час передачі ЗСУ у Харкові у травні 2020 року

Наразі, за його словами, всі частини Збройних сил у зоні проведення ООС вже забезпечені певною кількістю МЛПК та МЛПМ. Цьогорічне постачання надасть змогу більшості бойових підрозділів отримати ще по одному комплекту таких комплексів.

Також представник Центрального управління повідомив про проходження держвипробувань дослідного зразка МЛПМ, котрі мають бути завершені у березні цього року.

МЛПК
Мобільний лазне-пральний комплекс від "Крюківський вагонобудівний завод". Пральний модуль

Нагадаємо, у 2020 році ЗСУ за державним оборонним замовленням мало отримати 21 МЛПК. Перші два з них, відвантажені у травні минулого року, були розміщені на шасі вантажівки КрАЗ-63221 (пральний модуль) та на шасі причепу КрАЗ-А181 (лазневий модуль).

МЛПК
Мобільний лазне-пральний комплекс від "Крюківський вагонобудівний завод". Лазня

Наступні 19 комплексів мали біти побудовані на шасі МАЗ-6317, проте дані щодо їх постачання особливо не афішувалися.

МАЗ
У 2020 році практично вся вантажна військова автотехніка, що постачалася ЗСУ базувалася на шасі МАЗ

Варто додати, що до минулого року Збройні сили оснащувались МЛПК виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (на шасі КрАЗ). У 2015-2019 роках українське військо отримало близько 40 таких комплексів.

Читайте також: ДПСУ отримали два паливозаправники МАЗ (фото)