xcounter
#

До кінця 2020 року ЗСУ буде мати для обслуговування своїх потреб понад 60 сучасних лазне-пральних комплексів (відео)

2278
Мобільні лазне-пральні комплекси від "Крюківський вагонобудівний завод" під час передачі ЗСУ у Харкові
Мобільні лазне-пральні комплекси від "Крюківський вагонобудівний завод" під час передачі ЗСУ у Харкові

У Харкові представникам однієї з військових частин Збройних сил України передали чергові два мобільні лазне-пральні комплекси виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод"

Мобільний лазне-пральний комплекс (МЛПК) розміщено у двох 20-ти футових контейнерах типу 1С. В базовому варіанті пральний модуль розміщується на шасі вантажівки КрАЗ-63221, а лазневий - на шасі причепу КрАЗ-А181.

Розробка фахівців "Крюківський вагонобудівний завод", що є учасником ГС "Ліга оборонних підприємств України", дозволяє у польових умовах проводити миття особового складу та прання й сушіння речей. Пропускна здатність лазні – 20 осіб на годину, а в теплу пору року з розгортанням виносних душових 80-100 військовослужбовців.

Читайте також: ОПК України проти СОVID-19: "ІНФОКОМ ЛТД" поставив першу партію захисних екранів-масок для медиків в одну з лікарень (фото)

За останні 5 років Збройні сили України отримали близько 40 таких комплексів. Передані днями два МЛПК входять вже в нову партію. Крім того, до кінця поточного року заплановано поставити українському війську ще 19 одиниць.

Мобільний лазне-пральний комплекс
Мобільний лазне-пральний комплекс від "Крюківський вагонобудівний завод". Пральний модуль

"Мобільно-лазневий комплекс прийнятий на озброєння ЗСУ наприкінці 2015 року. Досвід використання упродовж 5 років у зоні проведення Операції Об'єднаних сил достатню надійність та обґрунтованість цих виробів", - розповів начальник речового складу однієї с військових частин Богдан Чупилко.

За словами представників Збройних сил, комплекси добре себе зарекомендували, можуть експлуатуватися як автономно (на кожному модулі встановлені дизельні генератори) так і з підключенням до зовнішніх комунікацій, вони надійні, оснащені якісним сучасним обладнанням, мають високі економічні та експлуатаційні показники.

Мобільний лазне-пральний комплекс від
Мобільний лазне-пральний комплекс від "Крюківський вагонобудівний завод". Оснащення модулів

"Універсальний комплекс, на сьогодні, зарекомендував себе тільки з позитивної сторони та має дуже великий попит з боку бойових бригад, які беруть безпосередню участь у бойових діях", - наголосив Богдан Чупилко.

Мобільний лазне-пральний комплекс
Мобільний лазне-пральний комплекс від "Крюківський вагонобудівний завод". Лазня

Вже через декілька днів ці нові мобільні лазне-пральні комплекси надійдуть до району проведення Операції Об’єднаних сил та почнуть використовуватися за призначенням.

Читайте також: "Вектор" планує розробити санітарно-евакуаційний гелікоптер ВМ-4С "Пеан" (відео)