xcounter
#

ЗСУ нищать ворога зі значно "полегшеного" аналога РСЗВ "Град" (відео)

7745
"Легка РСЗВ" на шасі Unimog
"Легка РСЗВ" на шасі Unimog

ЗСУ продовжують імпровізувати у напрямку "легкі" РСЗВ

Збройні Сили України продовжують "креативити" у створенні "нових" засобів ураження рашистських окупаційних військ.

Цього разу на відео засвітилася імпровізована реактивна система залпового вогню – відео з цією "міні-РСЗВ" опублікували фахівці з Ukraine Weapons Tracker.

Читайте також: Бійці ЗСУ відстрілялись по ворогу "партизанським" "Градом" на МТ-ЛБ (відео)

В основі цієї імпровізованої РСЗВ – пакет з чотирьох 122-мм напрямних з РСЗВ БМ-21 "Град" ("джерелом" напрямних для такої можуть слугувати пошкоджені під час боїв системи), встановлених на шасі Unimog з колісною формулою 4×4.

Valkiri-22 Mk 1
РСЗВ Valkiri-22 Mk 1

Фактично, практика встановлення напрямних з РСЗВ на шасі автомобіля не нова – як приклад можна згадати південноафриканську 127-мм систему залпового вогню Valkiri, яка у версії Valkiri-22 Mk 1 представляє собою пакет з 24 напрямних на шасі того ж Unimog. Сучасна версія цієї РСЗВ під назвою Bateleur (пускова з 40 напрямними на шасі вантажівки Samil 100 6x6) має дальність у 36 км.

РСЗВ Pampero
РСЗВ Pampero

Або ж також можна пригадати й аргентинську 105-мм РСЗВ Pampero з 16 напрямними, також на шасі Unimog – максимальна дальність такої системи становила 12 км.

С-8
Імпровізована установка для запуску некерованих ракет С-8, скріншот з відео

Водночас важко сказати, наскільки ефективною буде пускова з чотирма напрямними на полі бою, враховуючи невисоку точність таких систем, яка зазвичай компенсується кількістю випущених боєприпасів – раніше Defense Express, розповідаючи про "тачанку" для запуску авіаційних ракет С-8 припускав, що така імпровізація свідчить про настільки гостру потребу в сучасних РСЗВ, як то M142 HIMARS або M270.

Читайте також: Скільки триватиме війна та указування РФ на її місце у світі - повне інтерв'ю генсека НАТО