xcounter
#

ЗСУ незабаром отримають чергову партію танкоремонтних майстерень Т080Д

3619
Мобільна ремонтна майстерня доведена до виду ТРМ-80Д
Мобільна ремонтна майстерня доведена до виду ТРМ-80Д

Модернізацію машин для українських військовослужбовців мають виконати спеціалісти ДП "45 ЕМЗ"

Державне підприємство "45 експериментальний механічний завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") найближчим часом отримає черговий контракт від Міністерства оборони України.

Згідно з інформацією оприлюдненою на сайті ProZorro, 12 серпня ц.р. держпідприємство обрано переможцем тендеру (за спрощеною процедурою) з регламентованого ремонту танкоремонтних майстерень ТРМ-80 з доведенням до виду ТРМ-80Д.

Читайте також: "45 експериментальний механічний завод" виготовив партію сучасних паливозаправників на шасі МАЗ (фото)
тендер
Цінова пропозиція щодо модернізації ТРМ-80 від ДП "45 ЕМЗ"

У разі укладення угоди, Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ розраховує отримати до 15 листопада поточного року вісім відремонтованих та модернізованих спецмашин.

ТРМ-80Д
В результаті модернізації старенькі Зіл-131 (база ТРМ-80) отримують більш сучасні та економічні дизельні двигуни Д245.9 та окремий дизельний генератор EP-R133TDE

Вартість робіт визначена у розмірі 20 453 184 гривні.

Варто відзначити, що в останні роки Міноборони послідовно й досить масово оновлює цю складову (танкоремонтні майстерні) військових підрозділів. Так, за публічною інформацією, лише за останні три роки 45 ЕМЗ передало Збройним силам понад 100 одиниць відновлених мобільних ремонтних майстерень.

ТРМ-80Д
У 2020 році ДП "45 ЕМЗ" відновило близько 30 мобільних танкоремонтних майстерень ЗСУ

Чергові партії оновлених ТРМ-80Д, МТО-80Д (майстерні технічного обслуговування) й ПРЗС–70Д (рухомі ремонтно-зарядні станції) були відвантажені фахівцями ДП "45 експериментальний механічний завод" силовикам й на початку цього року.

ТРМ-80Д
Оновлені ТРМ отримують сучасні інверторні зварювальні установки Ergus E400 DCi або MET400DCi і "Патон" АДІ-200РАС, а також новий комплект ручного електрифікованого інструменту

Нагадаємо, у липні поточного року (з продовженням у серпні ц.р.) Міноборони почало масштабну закупівлю послуг оборонних підприємств України з відновлення та ремонту широкої номенклатури комплектуючих для техніки, а також проведення модернізації та військового ремонту для різних видів військових автомобілів, спецмашин та бронетехніки.

Майже всі подібні замовлення, на загальну суму у понад півмільярда гривень, мають бути завершені до листопада поточного року.

Читайте також: В Міноборони несподівано вирішили відремонтувати танки БМ "Оплот" та БРЕМ "Атлет" ЗСУ