xcounter
#

ЗСУ не отримають ​"Нептун" у 2021 році: коли чекати перший дивізіон РК-360МЦ

ЗСУ не отримають ​"Нептун" у 2021 році: коли чекати перший дивізіон РК-360МЦ
9871

Комплекс РК-360МЦ "Нептун" потрапить до війська не раніше 2022 року

Міноборони опублікувало детальну бюджетну програму, в якій закріплено орієнтовні строки та обсяги постачання озброєння та військової техніки. Загалом на нову зброю для війська буде витрачено понад 22,7 млрд грн.

Відповідно до цієї програми комплекс берегової оборони РК-360МЦ "Нептун" в цьому році поставлений до війська не буде. Хоча раніше мова йшла про його постачання у 2021 році.

Читайте також: Туреччина розвиває сили стримування: як був покращений турецький аналог української "Вільхи"
РК-360МЦ
РК-360МЦ "Нептун" доведеться почекати рік

"Постачання протикорабельного комплексу "Нептун" передбачено у наступних бюджетних періодах. Коштуватиме він 720 млн грн", - з посиланням на наказ повідомляють Ukrainian Military Pages.

З боку Defense Express зазначимо, що раніше у ДККБ "Луч" заявили, що технологічний цикл виготовлення комплексу складає від 9 до 12 місяців. До цього періоду необхідно додати і приймальні випробування, які також займають певний час.

Крім того, зараз мова йде про перенесення комплексу "Нептун" на іншу колісну платформу через банкрутство "КрАЗ". А інтеграція бойової частини на нове шасі також потребує певного часу та проведення випробувань.

Щобільше, враховуючи те, що договір між ДККБ "Луч" та Міноборони був укладений в останні дні 2020 року, залишається питання початку виділення коштів, з часу отримання яких підприємство зможе розпочати роботу.

РК-360МЦ
РК-360МЦ "Нептун" ще має змінити шасі

Таким чином, враховуючи технологічний цикл виробництва та інтеграцію на нове шасі, а також їх випробування, перший дивізіон "Нептуна", цілком логічно, буде отримано військами не раніше ніж через рік.

Читайте також: ВМСУ хоче закупити надувні мішені для тренувань з надводної стрільби