xcounter
#

Туреччина розвиває сили стримування: як був покращений турецький аналог української "Вільхи"

2577
Ракетний комплекс TRG-300 Kaplan турецька армія прийняла на озброєння в червні 2017 року
Ракетний комплекс TRG-300 Kaplan турецька армія прийняла на озброєння в червні 2017 року

ОПК Туреччини концентрується і на розвитку "конвенційних" систем керованої ракетної зброї

Турецька оборонна корпорація Roketsan успішно завершила роботи по вдосконаленню ракетного комплексу залпового вогню TRG-300 Kaplan, серійне виробництво якого стартувало у червні 2017 року.

Основне вдосконалення – керовані ракети до цього комплексу отримали збільшену бойову частину, покращену систему управління та засоби протидії радіоелектронним перешкодам.

Про це пише портал Army Recognition.

Зазначається, що випробувальні стрільби цих ракет успішно відбулись в липні 2020 року, але детальні тактично-технічні характеристики цих боєприпасів – не розкриваються.

За наявними даними, до проведеної модернізації дальність стрільби комплексу TRG-300 Kaplan складала від 30 км до 120 км, калібр застосовуваних ракет – 122 мм та 300 мм. Маса боєприпасу при цьому складає 585 кілограмів, зокрема бойової частини 105 кілограмів.

Ракети, що застосовуються в складі комплексу TRG-300 Kaplan

Ці ракети здатні уражати важку бронетехніку, укріплення та інші захищені об’єкти. Обслуга комплексів – лише три особі: командир, навідник та механік-водій.

Відомо, що такі комплекси мають на озброєння лише армії Туреччини та Азербайджану.

Комплекс TRG-300 Kaplan азербайджанської армії. За деякими даними, Азербайджан такі комплекси розгорнув весною 2020 року в Нахічеванській автономії